Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 10-15% ζητάει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Ως απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική, θεωρεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» την απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει για το 2018 σε μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού μόνο κατά 3%, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στη Βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως στη χώρα.

Η «Συμπολιτεία» μετά από απόφαση της Συντονιστικής της Επιτροπής καλεί τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αναπροσαρμόσει τη μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 10-15%.

Η ανακοίνωση
Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θεωρεί ως απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική την απόφαση της δημοτικής αρχής να μειώσει εικονικά τα δημοτικά τέλη για το 2018 μόνο κατά 3%, με συνέπεια οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού να εξακολουθούν να πληρώσουν για μία ακόμη χρονιά τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στη Βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως σε ολόκληρη τη χώρα.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, Σπύρος Κουζινόπουλος ήταν ο μόνος που καταψήφισε τη σχετική εισήγηση της διοίκησης του κ. Μαυρομάτη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Θεωρώντας ότι η μείωση των δημοτικών τελών θα έπρεπε να είναι πιο γενναία, της τάξεως του 10-15%, προκειμένου να αρχίσει επιτέλους να κλείνει η τεράστια ψαλίδα που υπάρχει στα πανάκριβα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του δήμου Θερμαϊκού σε σύγκριση με τους δημότες όλων των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδος.
Επισημαίνουμε ότι, όταν ο δήμος Θερμαϊκού από τη μια υπερηφανεύεται πως διαθέτει «απόθεμα» 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και από την άλλη ξεπουλάει την καθαριότητα σε εργολάβους, έναντι του εξωφρενικού ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ, είναι επιεικώς απαράδεκτο να παραμένουν τα δημοτικά τέλη στο ποσό των 2,40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ακόμη και μετά τη μείωση του 3%.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη και τη διοίκησή του να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και όταν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να αναπροσαρμόσουν τη μείωση στο επίπεδο τουλάχιστον του 10-15%, ώστε να ανακουφιστούν οι συνδημότες μας, που εξακολουθούν να πληρώνουν αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας, μεγάλα ποσά για τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, χωρίς στο κάτω-κάτω της γραφής να απολαμβάνουν σωστή καθαριότητα και επαρκή δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.