Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια παιδικής χαράς στη Ν.Μηχανιώνα που δημιουργήθηκε χάρη στους πρόσφυγες

Επιτέλους: Αφού επί χρόνια τα πιτσιρίκια της Μηχανιώνας και της Κερασιάς έμειναν χωρίς παιδικές χαρές, λόγω ακαταλληλότητας των παλιών παιχνιδιών που υπήρχαν εκεί, ήρθε η ώρα να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους. Με τη δημιουργία τριών νέων παιδικών χαρών, η κυριότερη των οποίων δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, κι αυτή χάρη στους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, στον Πάλιουρα.

Μάλιστα, μετά τα εγκαίνια αυτής της παιδικής χαράς, που θα γίνουν από το δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της ΜΚΟ «Κάριτας Ελλάς» αυτή τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ώρα 11,30 το πρωί στο χώρο του λιμανιού (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου), θα ακολουθήσει γεύμα που θα δοθεί στο γειτονικό κατάστημα La Scala και το οποίο θα ετοιμάσουν οι πρόσφυγες οι οποίοι στεγάζονται στον ξενώνα του Πάλιουρα Επανομής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού, πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις νέες παιδικές χαρές που έχουν ολοκληρωθεί και παραδίδονται για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών της περιοχής. Η δεύτερη παιδική χαρά βρίσκεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη και η τρίτη παραδόθηκε στην Κερασιά.
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, παιδικές χαρές ήδη στο δήμο Θερμαϊκού λειτουργούν: Μία στο  Μεσημέρι, δύο στην  Επανομή, δύο στη  Μηχανιώνα, μία στην  Κερασιά, μία στην  Αγία Τριάδα, μία στην  Περαία και μία στο  Αγγελοχώρι, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιασθεί παιδική χαρά στους Ν. Επιβάτες.

Επίσης σε επτά νηπιαγωγεία του δήμου, έγινε αντικατάσταση της άμμου με δάπεδο ταρτάν εγκεκριμένου τύπου και επανατοποθετήθηκαν τα παιχνίδια αφού έγινε η συντήρησή τους ή και η αναπλήρωση όσων χρειαζόταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.