Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία στο δήμο Θερμαϊκού για το ξεπούλημα της καθαριότητας σε μεγαλοεργολάβους

Κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία, θύμιζαν τα όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα το πρωί μέσα και έξω από το Δημαρχείο Θερμαϊκού, στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων του Δήμου με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού για το ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας. Με τα μέλη της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού να κρύβονται και τη δημοτική Αρχή, σαν αντίβαρο στην κατακραυγή της κοινής γνώμης για τις ενέργειές της, να δηλώνει ότι στο μέλλον «ΘΑ» αγοράσει απορριμματοφόρα και «ΘΑ» μειώσει τα δημοτικά τέλη!!

Νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο λίγο πριν
αρχίσουν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι
Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν εργαζόμενοι του Δήμου με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου τους Πέτρο Πετρίδη, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, κρατώντας ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ΟΤΑ, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», ζήτησαν να συναντηθούν με τους τρεις συναδέλφους τους εργαζόμενους, τους κ. Κασάπη, Γκατζογιάννη και Βλαντή, που είχαν οριστεί από τη διοίκηση του Δήμου για τη διενέργεια του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Η απάντηση που πήραν από τον προσωπάρχη του Δήμου ήταν ότι και οι τρεις δεν είχαν εμφανιστεί σήμερα στην εργασία τους, δεν είχαν χτυπήσει την κάρτα προσέλευσης προσωπικού και επομένως θεωρούνταν ως αδικαιολογήτως απόντες.
Όταν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου απευθύνθηκαν στον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θερμαϊκού, Τριαντάφυλλο Τζιούμη, έλαβαν την απάντηση ότι ναι μεν οι τρεις εργαζόμενοι έλλειπαν «μπορεί όμως να βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία». Σε παρατήρηση του προέδρου του σωματείου ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να υπήρχε έγγραφη παραγγελία των προϊσταμένων τους στην υπηρεσία, ο Γενικός το αμφισβήτησε, λέγοντας ότι η εντολή θα μπορούσε να είχε δοθεί και προφορικά από τη διοίκηση του Δήμου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έξω από το γραφείο του δημάρχου, λίγο
πριν  ο αξιωματικός της Αστυνομίας που ήταν εκεί, τους επιτρέψει την είσοδο
Μετά από αυτό, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού κατευθύνθηκαν στο κλειστό και φρουρούμενο από μοίραρχο της Αστυνομίας γραφείο του δημάρχου κ. Μαυρομάτη, ο οποίος ναι μεν τους δέχτηκε, αρνήθηκε όμως να απαντήσει στο που θα γίνει ο διαγωνισμός για την εκποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, λέγοντας στερεότυπα ότι «δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω».   
Αργότερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανέφερε ότι «τέσσερις εταιρίες κατέθεσαν τις προσφορές τους, οι οποίες άνοιξαν σήμερα, μετά την απόφαση του 88% του δημοτικού συμβουλίου», χωρίς όμως να διευκρινίζει ότι εκείνη την κατάπτυστη απόφαση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, αλλά και οι σύμβουλοι της παράταξης Τσαμασλή, με την οποία υπάρχει κοινό μέτωπο για την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στους μεγαλοεργολάβους.
Για να χρυσώσει το χάπι, μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε πανελληνίως η απόφασή του για το ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιώτες, ο κ.Μαυρομάτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «την επόμενη Τρίτη, η οικονομική επιτροπή του δήμου θα αποφασίσει για την προμήθεια πέντε απορριμματοφόρων, ενώ στον προϋπολογισμό του 2018 έχει προβλεφθεί η αγορά άλλων πέντε οχημάτων προκειμένου να λύσουμε το θέμα με την καθαριότητα». Ενώ ανέφερε επίσης σαν αντίδοτο πως για το 2018 «θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 3% σε όλους τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού».
Ακόμη, για να αποσείσει από πάνω του τις όποιες πολιτικές ευθύνες προκύπτουν για το ξεπούλημα στους ιδιώτες και την απογύμνωση των υπηρεσιών του Δήμου, ο κ. Μαυρομάτης έριξε την πατρότητα της ιδιωτικοποίησης στην προηγούμενη υπό τον κ. Αλεξανδρή διοίκηση του Δήμου, αναφέροντας ότι «η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που ανέθεσε τα απορρίμματα σε ιδιώτη και αυτή που αύξησε τα δημοτικά τέλη σε μια μέρα κατά 24%. Τότε δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους εργαζόμενους, ενώ εμείς μειώσαμε τα δημοτικά τέλη σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους ανέργους κατά 50%»

Από την πλευρά των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού, ο πρόεδρος Πέτρος Πετρίδης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" πως "όλο και μεγαλώνει η πίτα που παίρνει ο ιδιώτης από την αρμοδιότητα που έχει ο δήμος να ασκεί τις υπηρεσίες καθαριότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.