Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ρυάκια από «ζουμιά» προβληματικών απορριμματοφόρων

Δε φτάνει που η διοίκηση  Μαυρομάτη προχώρησε στο ξεπούλημα της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού στα ιδιωτικά συμφέροντα για άλλα δύο χρόνια, μέχρι τέλους του 2019, έρχεται τώρα και ο εργολάβος που εκμεταλλεύεται την καθαριότητα να χρησιμοποιήσει στις περιοχές του Δήμου τα πιο «σκάρτα» απορριμματοφόρα που διαθέτει και τα οποία, καθώς είναι προβληματικά, αφήνουν από πίσω τους ένα… ρυάκι με «ζουμιά».

Το αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι των δημοτικών κοινοτήτων από τους οποίους διέρχονται αυτά τα απορριμματοφόρα να αναδύουν μία φοβερή δυσοσμία από τα υγρά απόβλητα, τόσο έντονη, ώστε να χρειάζεται να πιάνει τη μύτη του όποιος διέρχεται από εκεί.
Την ίδια στιγμή στο οδόστρωμα προκαλούνται επικίνδυνες καταστάσεις καθώς τα υγρά που καταλήγουν στον δρόμο είναι κυρίως, όχι μόνο   υπολείμματα τροφών, αλλά και λάδια ή άλλες λιπαντικές ουσίες. Ειδικότερα οι δικυκλιστές, αλλά και οι οδηγοί των αυτοκινήτων κινδυνεύουν να τραυματιστούν αν το όχημά τους γλιστρήσει στα υγρά απόβλητα.
Τα χαλασμένα απορριμματοφόρα, προφανώς έχουν οξειδωθεί και από τρύπες που άνοιξαν στον αποθηκευτικό τους χώρο, τρέχουν τα "ζουμιά" στους δρόμους της Περαίας, της Επανομής, της Νέας Μηχανιώνας κ.α.
Η ίδια αποπνικτική βρώμα, επικρατεί και στα σημεία όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι και οι οποίοι σχεδόν ποτέ δεν πλένονται, παρά τη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου.

Το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα με τα «ζουμιά» των απορριμματοφόρων, έθεσαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Χρήστος Βογιατζής, Κατερίνα Μεσμερλή και Σπύρος Κουζινόπουλος στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μάκη Μπίρο, ο οποίος υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων, ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.