Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η «νόμιμη» κλοπή με τα δημοτικά τέλη στο Θερμαϊκό

O ορισμός της απόλυτης «νόμιμης» κλοπής που διαπράττεται από τον Δήμο Θερμαϊκού σε βάρος των δημοτών του με τα δημοτικά τέλη, τα ακριβότερα σε ολόκληρη τη χώρα:
-Χρέωση ΔΕΗ έναντι κατανάλωσης: 100,30 ευρώ
-Χρεώσεις Δήμου Θερμαϊκού:  111,75 ευρώ !!

Τα υπέρογκα πανάκριβα δημοτικά τέλη, τα καταγγείλαμε δεκάδες φορές αυτή την τριετία που μετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ματαίως όμως, καθώς πέφτουν «σε ώτα μη ακουόντων», μιας δημοτικής αρχής ανάλγητης και απροσάρμοστης. Η οποία όχι μόνο δεν σέβεται τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και δεν φροντίζει να τους ελαφρύνει με λιγότερα δημοτικά τέλη, αλλά επιδίδεται και σε σπατάλες, ξοδεύοντας τον ιδρώτα των αγρίως φορολογούμενων κατοίκων του Θερμαϊκού σε γιορτές και πανηγύρια ή σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων.
Πρόσφατα ακόμη η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κατήγγειλε το όργιο σπατάλης που γίνεται από τη δημοτική αρχή, η οποία ξοδεύει τους δημοτικούς πόρους, πετώντας ασυλλόγιστα εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστερά, λες και είναι… στραγάλια. Τα τρία εκατομμύρια που δίνει στον εργολάβο για την καθαριότητα, τα 3,5 εκατομμύρια για τους λαμπτήρες LED, oι 300.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν στα ΚΑΑΥ για έναν πεζόδρομο λίγων μόλις μέτρων ή πάλι το όργιο των απευθείας αναθέσεων που γίνεται, αποτελούν λιγοστά μόνο δείγματα της κακοδιοίκησης που παρατηρείται στο Δήμο Θερμαϊκού. Με τους πολίτες να καλούνται να πληρώνουν τις σπατάλες αυτές με την πανάκριβη δημοτική φορολογία.
Όταν στην τελευταία συνεδρίαση θέσαμε για μία ακόμη φορά το τεράστιο θέμα με τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης ξαναχρησιμοποίησε για πολλοστή φορά την αποπροσανατολιστική καραμέλα της μείωσης των δημοτικών τελών «στους ΑΜΕΑ και τους τρίτεκνους», αποφεύγοντας όμως να αναφέρει ότι αποτελούν ασήμαντο ποσοστό στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου.

Το ίδιο απέφυγαν να απαντήσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημάρχου, όταν ευθέως τους ρωτήσαμε τι λένε για τα δημοτικά τέλη οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, οι γονείς και οι άλλοι συγγενείς τους; «Είναι ικανοποιημένοι από αυτό το πανάκριβο χαράτσι των 2,46 ευρώ που πληρώνουν για κάθε τετραγωνικό μέτρο; Δεν σας γκρινιάζουν; Δεν δυσφορούν και δεν αγανακτούν;» Κι εκείνοι δεν απάντησαν. Όπως δεν απάντησε και η παράταξη του κ. Τσαμασλή η οποία σε κάθε ευκαιρία επικροτεί τη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.