Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«Πόρτα» στον Σώρρα από το Δ.Σ. Θερμαϊκού

«Πόρτα» έφαγε ο Αρτέμης Σώρρας από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το οποίο στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να μην παραχωρηθεί η παραλιακή πλατεία της Περαίας για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της εταιρείας «Ελλήνων Συνέλευσις» του τσαρλατάνου και φυγόδικου «εκατομμυριούχου» με τα ανύπαρκτα δήθεν 600 δισ. Ευρώ, με τα οποία θα έσωζε τη χώρα!

Ο Σώρρας, δια του προέδρου της οργάνωσης Περαίας της «Ελλήνων Συνέλευσης», Μιχαήλ Τσαρουδή, είχε ζητήσει την παραχώρηση της πλατείας της Περαίας και μάλιστα για δύο φορές, σε διαφορετικές ημερομηνίες, με το αιτιολογικό της «πραγματοποίησης ομιλίας στα πλαίσια εκδηλώσεων που αφορούν ενημέρωση των πολιτών για θέματα πολιτισμού και πολιτικής».
Το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Περαίας, που είχε συνεδριάσει νωρίτερα, είχε αποφασίσει επίσης ομόφωνα να μην παραχωρηθεί η συγκεκριμένη πλατεία στην εταιρεία του Σώρρα με το σκεπτικό όμως που διατύπωσε η πρόεδρος του τοπικού, Νίτσα Κάλφα ότι δεν μπορεί να εγκριθεί το αίτημα των ανθρώπων της «Ε.ΣΥ», «λόγω του ότι είναι τουριστική περίοδος και στην Περαία υπάρχει μεγάλη κίνηση από επισκέπτες» και όχι φυσικά με βάση την πρόταση που διατύπωσε η τοπική σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σούλα Λιάπη, ότι δεν θα μπορούσε να παραχωρηθεί δημοτικός χώρος σε έναν γνωστό απατεώνα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην εισήγηση για το θέμα αυτό, που παρουσίασε η διοίκηση Μαυρομάτη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, δεν έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Δήμου στον φυγόδικο  Σώρρα, αλλά καλούσε το δημοτικό συμβούλιο «να εξετάσει και να αποφασίσει τη δωρεάν παραχώρηση ή μη της πλατείας της δημοτικής κοινότητας Περαίας στην μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική εταιρεία «Ελλήνων Συνέλευσις (ΕΣΥ) Θερμαϊκού» για την πραγματοποίηση ομιλίας».

Μάλιστα η «ουδέτερη» εισήγηση, επικαλούνταν στο πρώτο της κιόλας άρθρο έναν νόμο του 2006 με βάση τον οποίο επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η χρήση ακινήτων «σε άλλα νομικά πρόσωπα που η δραστηριότητά τους είναι κοινωφελής ή προάγουν τα τοπικά συμφέροντα»!!

Παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια όλα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας του κ. Μαυρομάτη ψήφισαν κατά της παραχώρησης της πλατείας, κι έτσι η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε ομόφωνα, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» επισήμανε αυτή την περίεργη επαμφοτερίζουσα στάση της δημοτικής αρχής, καλώντας την να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.