Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Θέμα ημερών ο ορισμός νέας διοίκησης στον απο-ιδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ

Θέμα ημερών, είναι ο ορισμός της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, καθώς ο νόμος για την απο-ιδιωτικοποίηση του οργανισμού προχωρά κανονικά, μετά και την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος της διοίκησης των μετόχων να εκδοθεί άμεσα προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί προσωρινά η εφαρμογή το νόμου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Η συζήτηση επί της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου ο ΟΑΣΘ τίθεται υπό εκκαθάριση και θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το Δεκεμβρίο υπό νέα διοίκηση. Το Δ.Σ. είναι 9 μελές  ένα εκ των οποίων είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ένα προτείνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ένα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ των οποίων ένα  εκτελεστικό, ο γενικός διευθυντής και ο ορκωτός ελεγκτής προτείνονται στη γενική συνέλευση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.


Σύμφωνα με τον νόμο από τον Δεκέμβριο του 2019 το συγκοινωνιακό έργο αναλαμβάνουν δύο νέοι δημόσιοι φορείς, ο  “Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης" (ΟΣΕΘ Α.Ε.), που θα αναλάβει την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών (συμπεριλαμβανομένων και των θαλάσσιων συγκοινωνιών) και η θυγατρική του πρώτου φορέα εταιρεία "Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε "(ΑΣΥΘ ΑΕ) που θα παρέχει τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Μετρό όταν ολοκληρωθεί και του τραμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.