Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο δήμος Θερμαϊκού και οι παιδικές χαρές

Είναι υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής να παρέχει τα στοιχειώδη στους δημότες: Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση, σχολεία και τόσα άλλα. Γιαυτό εξάλλου φορολογούν οι ΟΤΑ τους κατοίκους με δημοτικά τέλη, γιαυτό εισπράττουν από το κράτος και τις όποιες επιχορηγήσεις. Και μία από τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει o κάθε δήμαρχος με την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι να δημιουργεί παιδικές χαρές για τους μικρούς συμπολίτες του.

Έτσι λοιπόν δεν θα περίμενε κανείς από τη σημερινή δημοτική αρχή του Θερμαϊκού ότι θα έβγαινε να πανηγυρίσει με δελτίο τύπου για το ότι επιτέλους, θα δημιουργήσει δύο παιδικές χαρές στη Νέα Μηχανιώνα και μία στην Κερασιά. Πολύ περισσότερο που τη Νέα Μηχανιώνα την άφησε η διοίκηση του κ. Μαυρομάτη εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς ούτε μία (!) παιδική χαρά, «ξηλώνοντας» και τις όποιες υποτυπώδεις υπήρχαν πριν.
Προ τι λοιπόν οι διθυραμβικές δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη ότι «συνεχίζει το πρόγραμμα ίδρυσης νέων και σύγχρονων με ασφαλείς προδιαγραφές που εξασφαλίζουν  την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας». Που ήταν αυτό το περιβόητο «πρόγραμμα» εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια; Ποιοι άφησαν την περιοχή χωρίς οργανωμένους χώρους για την απασχόληση των παιδιών;  Ποιος επιτέλους θα ζητήσει μία συγνώμη από τα πιτσιρίκια του δήμου Θερμαϊκού που όλο αυτό το τεράστιο χρονικό διάστημα δεν είχαν παιδότοπους για να απολαύσουν το παιχνίδι που δικαιούνταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.