Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μεγάλη εκδήλωση για ανθρώπινες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη εκδήλωση με θέμα Δημόσιες και ανθρώπινες συγκοινωνίες, διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 30 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μ.Αναγνωστάκης) η «Πρωτοβουλία για την Υποστήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί το καινούριο νομοσχέδιο και οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ στους στόχους της «Πρωτοβουλίας» είναι:
1. Ολοκληρωμένο σύστημα Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών με λεωφορεία, μετρό, θαλάσσια συγκοινωνία και τραμ.
2. Δωρεάν μεταφορά των αδύναμων κοινωνικά ομάδων (ανέργων, ΑΜΕΑ, κτλ) και επιδότηση εισιτηρίου για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές.
3. Αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων και σταδιακή αντικατάσταση αυτών σε βάθος χρόνου με οχήματα εργονομικά, που να σέβονται το χρήστη, με δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά ιδιαίτερα ομάδων με προβλήματα κινητικότητας (ΑΜΕΑ, εγκύους, ηλικιωμένους) και φιλικά προς το περιβάλλον - οχήματα χαμηλών εκπομπών ή/και μηδενικών ρύπων με έμφαση στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
4. Τιμή εισιτηρίου σταθερή στο σημερινό επίπεδο με διασφάλιση της επιδότησης και προσπάθεια για αναλογικότητά του ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση.
5. Κάλυψη με δρομολόγια όλων των περιοχών της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.
6. Επέκταση ωραρίου και πύκνωση δρομολογίων όπου απαιτείται.
7. Δημόσιος προγραμματισμός και λογοδοσία των φορέων που αναλαμβάνουν το σχεδιασμό και λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.
8. Δημιουργία χάρτας δικαιωμάτων των χρηστών – επιβατών, διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών μεταφοράς των επιβατών-χρηστών.
9. Αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας με στόχο την προμήθεια εξοπλισμό και συντήρηση των συγκοινωνιακών μέσων.
10. Διαφάνεια στις προσλήψεις (ΑΣΕΠ), προμήθειες και συμβάσεις του Οργανισμού.
Θεωρούμε ότι η δυνατότητα μεταφοράς του κάθε πολίτη αποτελεί δικαίωμα και Δημόσιο αγαθό και γι αυτό πρέπει η Πολιτεία να το διασφαλίζει.
Στην «Πρωτοβουλία για την Υποστήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης», μετέχουν οι:
Απόστολος Αντωνούδης,   Πρόεδρος Εγνατίας ΑΕ, Τάσος Παπαντωνίου, Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παύλου Μελά, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Ένωση Πολιτών Μετέωρα, Ιάκωβος Ελευθεριάδης, σύλλογος Εργαζομένων «Ευθυμιάδη», Χρήστος Ζησάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης Συκεών, Ιωάννης Πυρίδης,     Ένωση Πολιτών Μετέωρα, Καλφακάκου Ρία, Ανοιχτή Πόλη, Θράσος Τζήκας, δικηγόρος, Σπύρος  Κουζινόπουλος, δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού,  Βαγγέλης Πιτσαλίδης, ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παράταξη Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Θοδωρής Μπαλτάς, δημοτικός σύμβουλος Ευόσμου-Κορδελιού, Σταύρος Ιωακειμίδης, SOSτε το νερό, Σάσα Λαδά, μέλος ΔΣ Μεγάρου Μουσικής, Μαρία Τοπαλίδου, σύλλογος Albatros, Αναστασία Γαϊταρτζή, σύλλογος Albatros, Τάσος Σταμπουλής, δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά, Κώστας Αμπατζάς, Δικηγορική Συνεργασία, Μανώλης Λαμτζίδης, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, Μαρία Γκουραμάνη, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Πυλαίας Χορτιάτη, Καραπινίδης Ιωάννης    , Γραμματέας ΟΕΕΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, Γιώργος Αθανασίου, δικηγόρος ΔΣΘ, Ελένη Λουαράση, Ξενοφών Ζήσης, Φίλιππος Γκανούλης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976111440, 6974459589, 6974189194

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.