Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Στάση εργασίας στο δήμο Θερμαϊκού την Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Στάση εργασίας από τις 08.00 π.μ. έως τις 12.00 της Τρίτης 14 Nοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου Θερμαϊκού, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράσταση προς τον εργαζόμενο Ανδρέα Δουφεξή, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού και προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο οποίος δικάζεται τη μέρα εκείνη στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 Όπως αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και πειθαρχικές διώξεις.
Καλούμε τις δικαστικές αρχές να κρίνουν βάσει των πραγματικών συνθηκών (περικοπή 65% των Κ.Α.Π., έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων από το 2010) και όχι των ιδεατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Δημοτικό Κώδικα, στον Καλλικράτη, στον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και στους  Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.

 Να σταματήσει επιτέλους η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων. Να αναλογιστούν τις πολλαπλές συνέπειες ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές».

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.