Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

1.200 μαθητές του δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα σίτισης

Πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Θερμαϊκού εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών, καθώς μετά από πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», το αίτημα του Δήμου προς την υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου,  βρήκε άμεση ανταπόκριση και εξασφαλίστηκαν 1.200 μεσημεριανά γεύματα για μαθητές σχολικών μονάδων του Θερμαϊκού.

Αφού λοιπόν αξιολογήθηκαν και εκτιμήθηκαν οι ανάγκες σε κάθε μια από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Θερμαϊκού από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης, ήδη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (3870/3-11-17, τεύχ. Β΄), επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά γεύματα», μετά την πρόταση της Δ/νσης Εκπαίδευσης, σε πέντε (5) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα: Στο 3ο Δημ. Σχολείο Επανομής, στο Δημ. Σχολείο Κερασιάς, στο 2ο Δημ. Σχολείο Ν. Μηχανιώνας, στο Δημ. Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών και στο 3ο Δημ. Σχολείο Περαίας.

     «Είναι γνωστό ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται  η χώρα μας πλήττει αδιακρίτως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε περιοχές του Δήμου μας, στον οποίο εμφανίζονται φαινόμενα αδυναμίας αρκετών μαθητών και των οικογενειών τους να εξασφαλίσουν γι’ αυτά τα παιδιά το απαραίτητο γεύμα τους. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο Δήμος μας παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανεργίας και γι’ αυτό άλλωστε εντάχθηκε στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 230 εργαζομένων. Υπ’ αυτή την έννοια το αίτημά μας έγινε αποδεκτό ως δίκαιο και κοινωνικά επιβεβλημένο προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας μας γενικότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.