Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καταδίκη της θανάτωσης αδέσποτων αλλά και .... συγχωροχάρτι στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ

O δήμος Θερμαϊκού με ανακοίνωσή του καταδικάζει την πρόσφατη θανάτωση αδέσποτων ζώων που σημειώθηκε από αγνώστους στην τοπική κοινότητα Αγγελοχωρίου και  ενημερώνει πως βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε έχει στοιχεία για τους δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών, ώστε με τις νομικές του υπηρεσίες να οδηγήσει τους αίτιους στη δικαστική αίθουσα για την απόδοση ευθυνών.

Όμως η δημοτική αρχή εμφανίζεται για μία ακόμη φορά υπερασπιστής του ανύπαρκτου στην περιοχή Συνδέσμου Προστασίας & Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) προς τον οποίο καταβάλει το ποσό των 115.000 € ετησίως, χωρίς μάλιστα να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην αποστολή του που είναι «η περίθαλψη, εμβολιασμός, στείρωση και σίτιση των αδέσποτων ζώων σε όλη της έκταση του δήμου μας», όπως αναφέρεται. Προστίθεται δε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό των φιλοζωικών οργανώσεων που με προσωπικό κόπο των μελών τους προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα αδέσποτα.

Καταλήγοντας η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, δίνει για μία ακόμη φορά «άφεση αμαρτιών» στον ανύπαρκτο στην περιοχή ΣΥΠΠΑΖΑΘ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός πως εξαιτίας της ασυνειδησίας ορισμένων, ίσως και λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί τελευταία ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκυλιών στην περιοχή μας. Επίσης κατανοούμε και τον φόβο που ορισμένες φορές προκαλείται από την συγκρότηση αγελών αδέσποτων, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από τις υπηρεσίες του ΣΥΠΠΑΖΑΘ όσο και των εθελοντικών φιλοζωικών οργανώσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.