Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Mε επιτυχία οι εκδηλώσεις για τη Γενέθλια Ημέρα της Περαίας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τετραήμερες εκδηλώσεις  για τη "ενέθλια Ημέρα της Περαίας", που πλέον έγιναν θεσμός για την Περαία και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Με τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πιο πλούσιες από κάθε άλλη φορά, τιμήθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι της Περαίας, οι οποίοι, κουβαλώντας στους ώμους τους πίκρα και δυστυχία, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς από τις προγονικές τους εστίες στη Δυτ. Μικρά Ασία και στην Ανατ. Θράκη και εγκαταστάθηκαν στην Περαία, δημιουργώντας με πείσμα και θέληση περίσσια από το ‘’μηδέν’’ τον όμορφο και ευλογημένο τόπο του σήμερα.
Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου και ομιλία του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Πλατείας Μνήμης, όπου παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών , τοπικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου, τιμήθηκε η μνήμη των πρώτων κατοίκων της Περαίας, με ομιλητή τον συνδημότη μας Καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Λαμπαδηδρομία με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων, της ΕΘΟΠΑΚ, του ΟΦΚΑΘ και του Συλλόγου ‘’Αίας’’ και συναυλίες στην Πλατεία Ελευθερίας, στην παραλία Περαίας και η ‘’Γιορτή της φασολάδας’’ στο Αλσύλλιο Ανδρομέδα της Άνω Περαίας, με λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι, έδωσαν την ευκαιρία σε συνδημότες μας και επισκέπτες, να παρακολουθήσουν όλα τα δρώμενα, τιμώντας τη Γενέθλια Ημέρα.
Την εκδήλωση της τελευτα΄΄ιας ημέρας, στο αλσύλλιο της Άνω Περαίας, τίμησαν με την ππαρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τεως υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι  και πλήθος κόσμου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.