Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ικανοποίηση Μαυρομάτη για την επίλυση από Σκουρλέτη του προβλήματος λειψυδρίας στο δήμο Θερμαϊκού

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της  διοίκησης του Δήμου, για την ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημά μας προκειμένου να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον Δήμο Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει στο δήλωσή του ο κ. Μαυρομάτης: «Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας δείχνει την βασιμότητα του αιτήματος και την ευαισθησία του Υπουργού για το πρόβλημα».
Σημειώνεται ότι αν και το σχετικό αίτημα της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού προς τον υπουργό Εσωτερικών, υποβλήθηκε πριν μία εβδομάδα, μόλις στις 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός κ. Σκουρλέτης ενεργώντας ταχύτατα και ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, προχώρησε στην επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 250.000 ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλάνιζε πολλές περιοχές του Δήμου, κυρίως την Περαία, τους μήνες του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή:
«Το αίτημά μας υποβλήθηκε προς το Υπουργείο με το έγγραφο «Χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας του Δήμου Θερμαϊκού» ( 20180/14-9-17). Ως γνωστόν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και στα καθήκοντά μας, ως διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, η εξασφάλιση επάρκειας ύδατος σε όλα το δημοτικά διαμερίσματα όπως και στις περιοχές (πρώην Δήμος Θερμαϊκού, Περαία – Ν.Επιβάτες – Αγία Τριάδα) που κατά το παρελθόν είχαν «διψάσει». Και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, με τον πολλαπλό παροπλισμό γεωτρήσεων κυρίως λόγω φαινομένων υφαλμύρωσης, γεωθερμίας και αυξημένων ποσοτήτων νιτρικών ιόντων και σιδήρου, καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων και τουριστών την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Επιδιώξαμε και προβήκαμε στην αγορά μιας γεώτρησης που ενίσχυσε την παροχή νερού.
Επίσης, προνοώντας, ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου για άμεση και κατεπείγουσα χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού και διασύνδεσης των υδρευτικών δικτύων των δημοτικών ενοτήτων Επανομής και Θερμαϊκού. Έτσι προέκυψε η θετική εξέλιξη της επιχορήγησής μας με το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα το συνολικό κόστος του έργου βάσει της προκαταρκτικής έκθεσης εκτίμησης που συνυποβάλλαμε ανήρχετο σε 530.000 ευρώ.
To έγγραφο του δήμου με ημερομηνία 14-9-2017
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού κ. Σκουρλέτη για χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα ζητήματα λειψυδρίας. Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας δείχνει την βασιμότητα του αιτήματος και την ευαισθησία του Υπουργού για το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.