Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

"Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματική συμπρωτεύουσα της χώρας" δηλώνει ο Α.Τσίπρας

«Bούληση της κυβέρνησής μας είναι να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε πραγματική συμπρωτεύουσα της χώρας», τόνισε από το βήμα της 82ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Συνήθως στη ΔΕΘ οι πρωθυπουργοί αναφέρονταν σχεδόν εθιμοτυπικά στη Βόρεια Ελλάδα και στα προβλήματά της, κάποιες φορές δίνοντας κάποιες υποσχέσεις, λέγοντας καλά λόγια και μιλώντας για συμπρωτεύουσα που μόνο συμπρωτεύουσα δεν ήταν.
Τους είχα πει από την πρώτη στιγμή που τους συνάντηση ότι δεν θέλω να ακολουθήσω τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω το ενδιαφέρον μου να περιοριστεί σε εθιμοτυπικές επισκέψεις αλλά να μετουσιωθεί σε προσπάθεια. Διότι δεν είναι επικοινωνιακό ενδιαφέρον αλλά πραγματικό», τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισεε ότι τήρησε την υπόσχεσή του για δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η παρουσία του θα είναι συνεχής, όχι μόνο για συναντήσεις με φορείς της πόλης, αλλά και με ξένους ηγέτες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους φορέων της πόλης ότι «όσο προχωράει ο καιρός θα γίνονται πράξη σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα τα οποία έμειναν στάσιμα εδώ και χρόνια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μετρό, το οποίο όπως είπε θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2020.
Από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να παραλείψει τον ΟΑΣΘ, ο οποίος μπαίνει, όπως είπε, σε μια νέα εποχή μετά την αποϊδιωτικοποίησή του. «Ο ΟΑΣΘ μπήκε ήδη σε μια νέα εποχή. Έτσι, μπαίνει τέλος στη σκανδαλώδη ιστορία του. Και βεβαίως στον ΟΑΣΘ θα κριθούμε και από την εκκαθάριση της κόπρου του Αυγεία αλλά και από την αποτελεσματικότητα στον πολίτη» τόνισε.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επένδυση "με γαλλικό άρωμα" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη "μεγάλη πρόοδο της σιδηροδρομικής ΠΑΘΕ, καθώς και της σιδηροδρομική Εγνατίας, η οποία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκης με τη Μαύρη Θάλασσα και τον Δούναβη".
"Θέλουμε η Θεσσαλονίκης να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων, να λειτουργήσει ως Κέντρο διαβαλκανικής συνεργασίας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επιπλέον, στις επιτυχίες της κυβέρνησης "μέτρησε" την απόδοση της Α’ Προβλήτας του λιμανιού στον λαό της πόλης, την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία, καθώς και την παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα που όπως είπε, θα ακολουθήσει.
Ως προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός έθεσε τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο λιμάνι, την κατασκευή νέων σχολείων στη δυτική Θεσσαλονίκη μέσω ΣΔΙΤ και την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ. "Νομίζω ότι το ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα αποδεικνύεται με πράξεις" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκης σε "πραγματική συμπρωτεύουσα της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.