Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τελικά, ποιος πέταξε τα ογκώδη στην περιοχή του ΚΑΠΠΑ;

Το φορτηγάκι του δήμου Θερμαϊκού σε ώρα... δράσης. Ποιος το οδηγεί;
Πετάει ή όχι ο δήμος Θερμαϊκού ογκώδη αντικείμενα και άλλη σαβούρα στην περιοχή του αθλητικού κέντρου ΚΑΠΠΑ; Όταν ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος έθεσε το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά ήταν ξεκάθαρες και διαφωτιστικές.

Επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ρώτησε ευθέως τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Μάκη Μπίρο εάν ευσταθούν οι σχετικές καταγγελίες. Όμως ο τελευταίος, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το τι γράφεται στο Facebook. Και σε παρατήρηση του κ. Κουζινόπουλου ότι υπήρχαν και σχετικές φωτογραφίες που έδειχναν τα ογκώδη να μεταφέρονται από φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου, αλλά και η καταγγελία ότι το φορτηγό οδηγούσε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, τότε και πάλι ο κ. Μπίρος αρνήθηκε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν ο ίδιος και το αυτοκίνητο του Δήμου στη συγκεκριμένη μεταφορά των ογκωδών.
Την κατάσταση αλλά και τον αντιδήμαρχό του, ανέλαβε να σώσει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, αναφέροντας ότι επί δεκαετίες ήταν πεταμένοι στην περιοχή του ΚΑΠΠΑ 2000 πενήντα χιλιάδες τόνοι ογκωδών απορριμμάτων, που η διοίκησή του τα απομάκρυνε, μεταφέροντάς σε αδειοδοτημένους χώρους εναπόθεσης παρόμοιων σκουπιδιών, ξοδεύοντας για το σκοπό αυτό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Για να προσθέσει ότι ο δήμος Θερμαϊκού δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία που θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν θα πετιούνται από διαφόρους ογκώδη απορρίμματα. Ενώ είπε ότι στον προϋπολογισμό για το τεχνικό πρόγραμμα που θα έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση, προβλέπεται ένας μεγάλος διαγωνισμός διαχείρισης ογκωδών.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα όσα έγραψε για το θέμα αυτό ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θερμαϊκού, Γιώργος Λαζαρίδης:
Λίγο μετά την απόθεση των ογκωδών από το φορτηγάκι δίπλα στο ΚΑΠΠΑ
« ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ!

Κάθε φορά που εντοπίζουμε έναν χώρο στον οποίο γίνονται παράνομα αποθέσεις ογκωδών απορριμμάτων από τον δήμο Θερμαϊκού, αντιμετωπίζουμε την έκπληξη της διοίκησης, που δηλώνει θεματοφύλακας της νομιμότητας και προασπιστής των ελεύθερων χώρων του δήμου.
Τέτοια ήταν η περίπτωση με το ρέμα της Αγίας Τριάδας, όταν εμφανίσαμε φωτογραφίες με τεράστιους όγκους κλαδιών και μπάζων μέσα στην κοίτη του ρέματος. Μια πράξη εγκληματική που έβαζε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες ανυποψίαστων δημοτών. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θωμάς Μπίρος, υποστήριξε τότε ότι διέλαθε της προσοχής του η παράνομη απόθεση (που έγινε από κάποιους άγνωστους τρίτους), καθώς είχε όλη την προσοχή του στραμμένη στην προφύλαξη και προστασία της περιοχής του ΚΑΠΠΑ.
Σε κάποιες δε περιπτώσεις, δεν δίστασαν ακόμη και να αρνηθούν τις παράνομες πράξεις τους, σε πείσμα ακόμη και του φωτογραφικού φακού, όπως η παράνομη απόθεση φορτηγού, που έριχνε στο ΚΑΠΠΑ τα φύκια που σήκωνε από παρακείμενη περιοχή. Για αποκατάσταση της διάβρωσης επρόκειτο κι εμείς ήμασταν οι ψεύτες, όπως δήλωσαν σε δημοσιογραφικό site της Θεσσαλονίκης!
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, στην οποία το φορτηγό του δήμου Θερμαϊκού μεταφέρει ογκώδη απορρίμματα στο ΚΑΠΠΑ, με οδηγό του οχήματος τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, θα πρέπει να ξεπεράσουν τη φαντασία τους και να αποδειχθούν δημιουργικότεροι από ποτέ στην κατασκευή ψευδών απαντήσεων.
Μια καλή δικαιολογία πάντως, θα ήταν ότι μετέφεραν έπιπλα για τον εξοπλισμό των ξενώνων, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την περιοχή και να συμβάλλουν στην ΠΕΡΑΙΤΑΙΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.