Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η «τελετή» του Παύλου Μάτεση παρουσιάζει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Τη μαύρη κωμωδία του Παύλου Μάτεση «Η τελετή», σε σκηνοθεσία της Χρύσας Σιμούλη,  θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αυτό το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μμ, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας, με ελεύθερη είσοδο.

Η ίδια παράσταση θα επαναληφθεί το επόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στο δημοτικό θέατρο της Επανομής.
Οκτώ γυναίκες, συγγενείς της νεκρής παρευρίσκονται στη κηδεία την οποία μέχρι να την πραγματοποιήσουν, περνάνε από διάφορα εμπόδια τα οποία προσπαθούν να τα προσπεράσουν ώστε στο τέλος να πετύχουν μία αξιοπρεπή ‘’τελετή’’. 
Η όλη αυτή αναστάτωση δημιουργεί ανάμεσά τους χιουμοριστικές εντάσεις και ο ‘’διαιτητής’’ αυτής της τελετής, ο μαιτρ, προσπαθεί να επιβάλλει μια τάξη.
Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το έργο στο οποίο τονίζει την υπερβολή, το γκροτέσκο, τη σάτιρα και το μαύρο χιούμορ, βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τον μικροαστισμό, το είναι και το φαίνεσθαι. 
Ο Μάτεσις κάνοντας μαύρο χιούμορ επιτίθεται στον μικροαστό, τον αναγκάζει να δει το άδειο του πρόσωπο το οποίο ζει μέσα στο άγχος, την ανασφάλεια και τις ασφυκτικές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. 
Σαν σατιρικός διογκώνει, μεγεθύνει φτάνοντας πολλές φορές στη καρικατούρα ή την τερατοποίηση.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρύσα Σιμούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη
Σκηνικά, κοστούμια: H ομάδα
Κίνηση: Χρύσα Σιμούλη
Φωτισμός/ηχοληψία: Παναγιώτης Δόβας(train studio, Μηχανιώνα)
Παίζουν:
Μαιτρ: Ευαγγελία Μανιάτη
Μαρία: Δέσποινα Καραγιάννη
Μαίρη: Μέλλω Νταβράνη
Ελένη: Nίκη Σακκά
Όλγα: Βιργινία Καλλιοντζή
Κική: Βασιλική Παπασπύρου
Αντιγόνη: Παναγιώτα Παπαφλωράτου
Οδέττη, τηλεόραση: Ειρήνη Χαριτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.