Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Γέμισαν παιδικές φωνές οι αυλές των σχολείων του Θερμαϊκού

Γέμισαν και πάλι από παιδικές φωνές οι αυλές των σχολείων και οι περίπου 7.500 μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων, των Λυκείων και ΕΠΑΛ του Δήμου Θερμαϊκού, προσήλθαν στα σχολεία τους για τον καθιερωμένο αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού είναι συνολικά 46, εκ των οποίων 35 της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) και 11 της δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια και Λύκεια)
Σε μήνυμα που απηύθυνε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συντηρήσεις και επισκευές στα περισσότερα σχολεία και μέσα στο μήνα ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες.
«Αναβαθμίστηκαν αίθουσες διδασκαλίας, ανακαινίστηκαν χώροι υγιεινής, δημοπρατήθηκαν οι κατασκευές νέων σχολείων για να στεγάσουν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019. Εξασφαλίσαμε σχολικά γεύματα για τους μαθητές. Οι ωφελούμενες σχολικές μονάδες θα οριστούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Προτείναμε να ιδρυθεί στο Δήμο μας Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έμφαση στο θαλάσσιο περιβάλλον», δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Και εύχεται στους εκπαιδευτικούς «καλή και ποιοτική δουλειά και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, αυτό της μεταλαμπάδευσης της γνώσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.