Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα

"Ασφαλτοστρώθηκε ο αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, έργο που επί  δεκαετίες ζητούσε λύση", μας ενημερώνει η  διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, παραθέτοντας και σχετική δήλωση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη. Μπράβο  στις τεχνικές υπηρεσ΄λιες του Δήμο που επιτέλους ομαλοποίησαν το χώρο, ώστε να πάψουν να διατρέχουν κίνδυνο  οι μικροί μαθητές. Μας γεννιέται  όμως ένα ερώτημα:

Χρειάζονταν να περάσουν τρία και πλέον  χρόνια για να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι το έργο απαιτουνταν να έχει  απόλυτη προτεραιότητα; Χρειάζονταν οι απανωτές καταγγελίες των δασκάλων του σχολείου και η απειλή των γονιών των μαθητών ότι θα προχωρούσαν σε κατάληψη του δημοτικού σχολείου αν καθυστερούσε κι άλλο η τακτοποίηση της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής;  Και δεν μιλάμε για μεγάλης αξίας έργο που θα απαιτούσε μελέτες και κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ. Μια απλή ασφαλτόστρωση ήταν που μπορούσε να γίνει μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας.
Θα πρέπει λοιπόν να ενσκύψει η δημοτική αρχή πάνω στα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους συνδημότες μας. Καλά τα σχέδια και οι εξαγγελίες για φαραωνικού τύπου έργα  και πολυδάπανες μελέτες χωρίς αντίκρυσμα, όμως αυτό που προέχει είναι να δείξει  μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Άνθρωπο και τα προβλήματά του, κάτι ΄που πρέπει να βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες της όποιας δημοτικής αρχής.

Το δελτίο τύπου  του Δημάρχου
Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για το θέμα αυτό, έχει ως εξής:
"Ένα χρόνιο αίτημα   γονέων και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, για την ασφαλτόστρωση του αύλειου χώρου του Σχολείου, βρήκε επιτέλους την ικανοποίησή του. Το έργο που επί δεκαετίες ζητούσε  λύση λόγω του ότι έθετε σε κίνδυνο ιδιαίτερα  την ασφάλεια των παιδιών, τέθηκε σε προτεραιότητα από τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.
   «Νιώθουμε απόλυτα ευχαριστημένοι αφού ένα ζήτημα που χρόνια απασχολούσε τη Σχολική Κοινότητα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, ένα από τα παλαιότερα σχολεία του Δήμου μας, λύνεται, ικανοποιώντας μαθητές, δασκάλους και γονείς. Η καλή λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής Διοίκησης, αφού στεκόμαστε πλάι και δίπλα στα παιδιά μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.