Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλαγή στάσης Μαυρομάτη για το δρόμο-καρμανιόλα

Από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δεν έπαψε να αγωνίζεται για τη βελτίωση του δρόμου καρμανιόλα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τις ανοίκειες επιθέσεις και τη διαστρέβλωση. Τελευταία, κάνοντας στροφή 180ο στο θέμα αυτό, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης κάνει προσπάθειες για την ένταξη του δρόμου σε κάποιο πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών. Το χαιρετίζουμε, λέγοντας το γνωστό «κάλλιο αργά παρά ποτέ»!

Στα τρία και πλέον χρόνια που η διοίκηση του κ.Μαυρομάτη βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου Θερμαϊκού, η «Συμπολιτεία» δεν έπαψε σε τακτά χρονικά διαστήματα να φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αλλάξει στάση και να πιέσει για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δρόμου, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Πολύ περισσότερο που στις εκθέσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας, το οδικό μας δίκτυο χαρακτηρίζεται ως το πιο επικίνδυνο σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Για του λόγου το αληθές, παρουσιάζουμε στη συνέχεια μία έγγραφη ερώτηση  που είχαμε απευθύνει προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2016, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά τα προβλήματα με το δρόμο-καρμανιόλα, στον οποίο λίγες ημέρες πριν είχε σημειωθεί ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Δυστυχώς τότε η διοίκηση του Δήμου αντί να αντιληφθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας και να εντείνει τις προσπάθειες για τη βελτίωση του δρόμου, προσπάθησε να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και επιτέθηκε κατά της «Συμπολιτείας» με αστήρικτους ισχυρισμούς.

Παραθέτουμε στη συνέχεια εκείνη την προ διετίας περίπου ερώτηση  «Συμπολιτείας», νοιώθοντας δικαιωμένοι που η δημοτική αρχή άρχισε επιτέλους να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούσε η λανθασμένη μέχρι τώρα πορεία της. Επισημαίνοντας με έμφαση αυτό που λέγαμε στον επίλογο της ερώτησής μας, ότι «η προστασία της ζωής και της υγείας των συνδημοτών μας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα». 


Η  ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού
ΘΕΜΑ: Λήψη μέτρων για βελτίωση (σήμανση, πεζοδρόμια) του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας
 Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Θέλω να ρωτήσω εάν προτίθεται η διοίκησή σας, σε συνεργασία με την Τροχαία, να λάβει κάποιαν μέτρα, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, ιδιαίτερα στα σημεία που αυτός διέρχεται από τους οικισμούς της Περαίας, των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας και της Νέας Κερασιάς. Είναι που είναι καρμανιόλα στην κυριολεξία ο δρόμος, ο ποιο επικίνδυνος σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, ας γίνει επιτέλους κάτι για τη βελτίωσή του.
Το τελευταίο τροχαίο, που συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, με θύμα την 40χρονη συνδημότισσά μας, θα πρέπει να ταρακουνήσει όλους. Και νομίζουμε ότι δεν θα είναι μεγάλο έξοδο, εάν τουλάχιστον υπάρξει σωστή σήμανση στο δρόμο αυτό, όπου τα ατυχήματα είναι συχνά.
Ειδικά στο σημείο που έγινε η προχτεσινή σύγκρουση, πριν το βενζινάδικο της ΒΡ, όπως πηγαίνει κανείς από τη Θεσσαλονίκη προς τους Νέους Επιβάτες. Καθώς σ’ εκείνο το τμήμα του δρόμου, όπου πάρα πολλοί οδηγοί ανεβαίνουν και κατεβαίνουν προς τους Άνω Νέους Επιβάτες και όπου η στροφή που υπάρχει, εμποδίζει την καλή ορατότητα, θα μπορούσε να είναι καλύτερη η σήμανση που θα προειδοποιεί τους οδηγούς, θα τους κάνει πιο προσεκτικούς και θα τους αναγκάζει να κόβουν ταχύτητα.
Και με την ευκαιρία, σ’ αυτό το δρόμο, από την Περαία και μέχρι την Αγία Τριάδα, εκτός από αυτοκίνητα, κυκλοφορούν και πάρα πολλοί πεζοί, καταμεσής του δρόμου, καθώς στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής της οδού, απουσιάζουν τα πεζοδρόμια. Ο κίνδυνος, είναι μεγαλύτερος για τους μικρούς μαθητές που είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου για να πάνε μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Ειδικά για τους μαθητές του Γυμνασίου των Νέων Επιβατών που μετακινούνται από την Αγία Τριάδα, οικισμούς των Νέων Επιβατών, ακόμη και περιοχές της Περαίας για να φτάσουν στο σχολείο ή κατά την αποχώρησή τους.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η διεύθυνση και οι καθηγητές του  Γυμνασίου έχουν ζητήσει αρκετές φορές τη δημιουργία πεζοδρομίου στα σημεία από όπου διέρχονται οι μαθητές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με βάση λοιπόν όλα αυτά ρωτάμε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εάν προτίθεται να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, δεδομένου ότι η προστασία της ζωής και της υγείας των συνδημοτών μας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
                                                                                    Περαία 19 Ιανουαρίου 2016
                                                                        Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.