Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

«Έξυπνα» υδρόμετρα θα παρουσιάσει η ΕΥΑΘ στην 82η ΔΕΘ

Με «έξυπνα» υδρόμετρα και ηλεκτρονικούς διακόπτες νερού «κατεβαίνει» στην 82η ΔΕΘ (9-17/9) η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), δείχνοντας πώς οι τεχνολογίες αιχμής βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Ειδικότερα, από το Περίπτερο 15 (σταντ 40), η ΕΥΑΘ ξεκινά φέτος ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο μέσα από τεχνολογίες αιχμής, επιτρέπει στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τις καθημερινές καταναλώσεις του και να ελέγχει το υδρόμετρό του από τον υπολογιστή ή ακόμη και από το κινητό του.
Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα μπορούν, με τη δοκιμαστική εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομέτρων και «έξυπνων» διακοπτών νερού, με την ανάπτυξη των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών τους, να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση του νερού στο σπίτι ή τον επαγγελματικό τους χώρο, να παρακολουθούν από κοντά τις χρεώσεις τους, να ειδοποιούνται αυτόματα, σε τυχόν διαρροή και να παρεμβαίνουν άμεσα, απ΄ όπου κι αν βρίσκονται, ανοίγοντας ή κλείνοντας την παροχή του νερού τους.
Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα αποτελέσει για την ΕΥΑΘ βήμα για την εφαρμογή νέων υπηρεσιών νερού στη Θεσσαλονίκη, με προφανή, μετρήσιμα αποτελέσματα στην τσέπη του καταναλωτή και στην προστασία των διαθέσιμων υδατικών πόρων.  
Παράλληλα, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα πάρουν πρακτικές συμβουλές για το πόσιμο νερό και την προστασία του, την προφύλαξη των εσωτερικών-οικιακών δικτύων από τον παγετό, όπως και γενικές πληροφορίες για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και τη σχέση τους με την ποιότητα του νερού. 
Σε κεντρικό σημείο, εξάλλου, θα προβάλλεται πάνω σε δορυφορική εικόνα το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας για το νερό, με παρουσίαση τόσο των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου ύδρευσης, όσο και των μελλοντικών, όπως προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της ΕΥΑΘ, ύψους 165 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, με τα έργα αυτά αναμένεται να καλυφθούν οι μελλοντικές, αυξημένες ανάγκες του πολεοδομικού ιστού σε νερό, οι επεκτάσεις σε νέες περιοχές, όπως και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητά του.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την Κυριακή,  10 και το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου (από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα) θα λειτουργήσει παιδική γωνιά, με τις εκπαιδεύτριες των εργαστηρίων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς που θα ξεδιπλωθεί αυτήν τη σχολική χρονιά στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.  
Τονίζεται δε, ότι σε συνέχεια της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον περιορισμό κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας, η ΕΥΑΘ θα δίνει στους επισκέπτες της, σακούλες πολλαπλών χρήσεων, ως ελάχιστη συνδρομή στη δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού προτύπου στη Θεσσαλονίκη. 
Η έκθεση θα λειτουργεί και φέτος καθημερινά, 4 μμ-10 μμ και τα Σαββατοκύριακα από 10 πμ έως 10 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.