Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους κάτω των 18 !

Σειρά σημαντικών αποφάσεων, έλαβε ομόφωνα το νέο ΔΣ του ΟΑΣΘ χτες (22.9.2017), οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους κάτω των 18 ετών, με απλή επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και η τροποποίηση του λογισμικού των αυτόματων εκδοτικών μηχανημάτων εντός των μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Μανόλη Λαμτζίδη, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε :
1.Να τροποποιηθεί το «λογισμικό» των αυτόματων εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων, ώστε να εξισωθεί η τιμή του απλού ή διπλού εισιτηρίου είτε αυτό το προμηθεύονται οι επιβάτες από περίπτερα κ.α. σημεία πώλησης, είτε το εκδίδουν εντός των λεωφορείων.
Τερματίζεται έτσι μία χρόνια αδικία σε βάρος των επιβατών, πράγμα που είχε επισημάνει ο κ.Λαμτζίδης σε εξώδικο προς την παλιά διοίκηση του ΟΑΣΘ με ημερομηνία 1.9.2016. Η δικαιολογία της προηγούμενης διοίκησης, ότι η προσαύξηση αυτή αντιστοιχούσε στο κόστος συντήρησης των εκδοτικών μηχανημάτων, αποδεικνύεται έωλη και προσχηματική. Όπως σημειώνει ο κ. Λαμτζίδης, «η εξέλιξη αυτή αποτελεί και προσωπική δικαίωση, αλλά αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα των επιβατών στη Θεσσαλονίκη».
2.Καθιερώνεται μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους χωρίς διακρίσεις κάτω των 18 ετών. Καταργείται το «πάσο». Αρκεί η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.
3.Διακόπτεται η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που «προμήθευε» ελεγκτές κομίστρου στον ΟΑΣΘ, που επιδείκνυαν ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά στους επιβάτες. Το παράδοξο ήταν ότι υπάρχουν υπάλληλοι του ΟΑΣΘ με την ειδικότητα «ελεγκτές κομίστρου», οι οποίοι για κάθε «κεφάλι» επιβάτη που δεν κατείχε εισιτήριο εισέπρατταν ένα «πριμ» και είχαν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών. Αυτοί διατηρούνται, αλλά τα «πριμ» καταργούνται, αφού ο μισθός τους δίνεται για κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος κομίστρου πρέπει να γίνεται από τριμελή κλιμάκια και όχι από μεμονωμένο ελεγκτή, ώστε να υπάρχει και αμοιβαίος έλεγχος.

Ο νέος ΟΑΣΘ καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν το έργο του και να μην διστάζουν να κάνουν καταγγελίες, υποδείξεις και προτάσεις προφορικά ή έγγραφα στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Αλ. Παπαναστασίου 90, Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος, Τ.Κ.: 54644), ηλεκτρονικά (E-mail: oasth@oasth.gr), στο πληροφοριακό Κέντρο (11085), είτε στο σταθερό τηλέφωνο  2310 981.100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.