Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Πολεοδομία: «Δεν υπάρχει άδεια κατασκευής, μόνο επισκευής»

Νέα τροπή, παίρνει η υπόθεση του καινούριου Beach Bar στον Ποταμό Επανομής, μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση της αρμόδιας για όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, Πολεοδομίας Θέρμης, ότι δεν εκδόθηκε ποτέ άδεια για την ανέγερση της κατασκευής από μέταλλο και ξύλο, που στήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο, παρά μόνο χορηγήθηκε «έγκριση εργασιών επισκευής αυθαίρετης κατασκευής» !

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολεοδομίας Θέρμης με την απάντηση που απέστειλε στις 25-7-2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 24423, για την ανέγερση μεταλλικού υποστέγου στον Ποταμό Επανομής, «δεν είναι δυνατή η ανεύρεση κάποιας άδειας». Ενώ το μόνο που βρέθηκε είναι να έχει χορηγηθεί «η υπ’ αριθμ. 23433/17 έγκριση εργασιών επισκευής αυθαίρετης κατασκευής». Το έγγραφο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης της Πολεοδομίας Θέρμης, Κωνσταντίνος Κούγιας, τοπογράφος μηχανικός.
Το εξοργιστικό στην περίπτωση είναι ότι εδώ και πολύ καιρό, στο σημείο που κατασκευάστηκε το καινούριο Beach Bar, και τουλάχιστον τους τελευταίους 11 μήνες, δεν υπήρχε κανένα κτίσμα (η «αυθαίρετη κατασκευή» που αναφέρει η Πολεοδομία), καθώς μία αποθηκούλα που υπήρχε για να φυλάσσονται τα σύνεργα του ναυαγοσώστη (σωσίβια κλπ), είχε παρασυρθεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου 2017 και είχε καταστραφεί.
Η πιθανότερη εξήγηση που προκύπτει, είναι ότι η Πολεοδομία Θέρμης με βάση την αίτηση που υπέβαλε στις 10 Ιουλίου 2017 ο εκμισθωτής του χώρου, τη σύμβαση με το Δήμο Θερμαϊκού που είχε επισυνάψει καθώς και την τεχνική έκθεση ενός αγρονόμου-τοπογράφου του εκμισθωτή, προχώρησε στην  «έγκριση εργασιών επισκευής», χωρίς όμως να ελέγξει εάν υπήρχε προηγουμένως στο συγκεκριμένο σημείο «αυθαίρετη κατασκευή».
Από την τεχνική έκθεση του μηχανικού, πληροφορούμαστε ότι το νέο δημοτικό αναψυκτήριο Ν0 4, είναι εμβαδού 39,262 τετραγωνικά μέτρα, με στέγαστρα 779,20 τ.μ., περίφραξη 160,00 τ.μ. και ξύλινο δάπεδο 1214,18 τ.μ.
Σ’ αυτή λοιπόν την υποτιθέμενη «αυθαίρετη κατασκευή», έγινε, σύμφωνα πάντα με τον μηχανικό του εκμισθωτή, «αποκατάσταση-επισκευή των σημείων που έχουν υποστεί φθορές και συγκεκριμένα «στα ξύλινα δάπεδα, τα στέγαστρα, την περίφραξη και την είσοδο του αναψυκτηρίου, τις υδρορροές και τις τσιμεντοσανίδες, γυψοσανίδες και τις επενδύσεις ξύλου της τοιχοποιίας».
Τέλος η Τεχνική Έκθεση αναφέρει ότι «επιπλέον θα αντικατασταθούν οι πάγκοι και τα ράφια καθώς και οι σπασμένες λεκάνες και νιπτήρες των W.C., έτσι ώστε να καταστεί το αναψυκτήριο λειτουργικό». Δηλαδή, υπήρχε στο σημείο εκείνο, που ονομάστηκε «Δημοτικό Αναψυκτήριο Νο 4», μία κανονική κατασκευή που τώρα επισκευάστηκε «ώστε να καταστεί το αναψυκτήριο λειτουργικό». Και μάλλον, με βάση όλα αυτά, οι κάτοικοι της Επανομής και οι επισκέπτες της περιοχής, που έβλεπαν στο σημείο εκείνο εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν υπήρχε τίποτα απολύτως, ίσως έπασχαν από… στραβισμό. Ενώ οι αεροφωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπήρχε στο χώρο του «Αναψυκτηρίου Νο 4» όχι κτίσμα ή κατασκευή, αλλά ούτε καν κάποια κοτρώνα, μάλλον θα ήταν… εικόνες μαγικές.
Με βάση όλα αυτά, πιστεύουμε ότι θα κινηθούν, ως οφείλουν, οι αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.