Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Συνθήκες... συσκότισης σε δρόμους και πλατείες του Θερμαϊκού

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν με τον ηλεκτροφωτισμό μεγάλων τμημάτων του δήμου Θερμαϊκού τα οποία, στα ξαφνικά, επί ημέρες ή και πολλές εβδομάδες, βυθίζονται στο σκοτάδι, χωρίς κανείς από τους «αρμόδιους» του Δήμου να μπει στον κόπο και να εξηγήσει στους δημότες το τι ακριβώς συμβαίνει. Φταίει η ΔΕΗ; Φταίει ο δήμος Θερμαϊκού; Ή πάλι κάποιοι κάνουν οικονομία στα δημοτικά έξοδα πίσω από τις πλάτες των πολιτών;

Επί μήνες η οδός Κ.Βάρναλη, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Νέας Μηχανιώνας, που μάλιστα διέρχεται και μπροστά από το πρώην Δημαρχείο, ήταν κατασκότεινος τα βράδια, κάνοντας τους κατοίκους να αναρωτιούνται, χωρίς αν παίρνουν καμία απάντηση, για το που οφείλεται αυτή η συσκότιση.
Το ίδιο συμβαίνει εδώ και πάνω από ένα μήνα με τον σβηστό δημοτικό ηλεκτροφωτισμό στην πλατεία των Νέων Επιβατών και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που η περιοχή είναι πλημμυρισμένη όχι μόνο από τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και τουρίστες.
Φυσικά όλα αυτά τα απαράδεκτα συμβαίνουν με τον παρεχόμενο από τον Δήμο Θερμαϊκού δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, αν και οι αγρίως φορολογούμενοι δημότες πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη, καθώς με 2,46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ο δήμος Θερμαϊκού αναδεικνύεται σε «πρωταθλητή» των ακριβότερων δημοτικών τελών. Και όπως είναι γνωστό, αυτά τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και πρέπει αποκλειστικά να διατίθενται για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και ο ηλεκτροφωτισμός βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με τη διοίκηση του κ. Μαυρομάτη.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, αναρτήθηκαν το πρωί στο Facebook από τον κ. Σωτήρη Κοτσινιάν και δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Τρίτης αλλά εδώ και πάνω από ένα μήνα στην πλατεία των Νέων Επιβατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.