Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Προσωρινό (;) λουκέτο στην εφημερίδα Μακεδονία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ, μετά από την κοινή εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, καταγγέλλουν την απόφαση της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ να μην εκδώσει την ιστορική εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αυτήν την εβδομάδα.

Εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους αφενός για τον λόγο που ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, αφετέρου για το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν εγγράφως οι εργαζόμενοι για την απόφαση αυτή, σε μια περίοδο μάλιστα που τους οφείλονται δεδουλευμένα άνω των δώδεκα μηνών,  γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ καλούν την εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι και του αναγνωστικού κοινού της ιστορικής αυτής εφημερίδας, το οποίο ούτε καν ενημέρωσε για την απόφαση αυτή. Επίσης, γνωστοποιούν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των μελών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.