Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο ΟΑΣΘ της νέας εποχής από σήμερα

Αλλαγή  φρουράς σήμερα στον ΟΑΣΘ με ελπίδες για καλύτερες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που θα τον οδηγήσει στην απο-ιδιωτικοποίησή του. Επομένως δεν έχουν άδικο όσοι θεωρούν ως Ιστορική τη σημερινή μέρα 

Στα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Παπαναστασίου θα γίνει σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής, στις 13.00, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, που ανακοίνωσε χθες στο ΥΜΑΘ τη νέα σύνθεση της διοίκησης του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ.
Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς θα παρουσιαστεί σήμερα στα ΜΜΕ της πόλης, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του Οργανισμού των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. 
Τα νέα διοικητικά συμβούλια σε ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και ΑΣΥΘ ανακοίνωσε χτες από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
«Δεν θα αφήσουμε την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ στην τύχη του. Ιστορικό στέλεχος με εμπειρία στα οικονομικά ο Στ. Παππάς», ανέφερε για την επιλογή της κυβέρνησης στο τιμόνι του ΟΑΣΘ ο κ. Σπίρτζης.
Διευθύνων σύμβουλος στον ΟΑΣΘ ορίστηκε ο Πολιτικός Μηχανικός Σάββας Παναγιωτίδης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Μέλη του ΔΣ του ΟΑΣΘ, ο νομικός Ακρίτας Καϊδατζής, ο δικηγόρος Μανώλης Λαμτζιδης, ο γνωστός για την δράση του στο κίνημα των ΑΜΕΑ Φώτης Μπίμπασης, η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη στέλεχος των ΑΝΕΛ.
Απο τον δήμο Θεσσαλονίκης ορίστηκε εκπρόσωπος στο ΔΣ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα ενώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Στον ΟΣΕΘ
Στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΥΘ που αντικαθιστά τον ΣΑΣΘ), πρόεδρος ορίστηκε ο δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς και διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Τσιώνας.
Το ΔΣ συμπληρώνουν ως μέλη ο οικονομολόγος Δρόσος Δρόσος, ο τραπεζικός υπάλληλος Αντώνης Ελευθεριάδης και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κετικίδης.
Εκπρόσωπος της Περιφέρειας οριστικε ο Στάθης Αβραμίδης, από το ΤΕΕ ο Πάρις Μπίλιας και από τον δήμο Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς, ενώ η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει στείλει ακόμα την πρόταση της για το μέλος της στον υπουργό.

Στις ΑΣΥΘ
Στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ που θα αντικαταστήσουν τον ΟΑΣΘ το αργότερο μέχρι 03/12/2019) το ΔΣ απαρτίζεται από τους Κυριακή Αραβίδου, Δημήτρη Αργυρόπουλο, Ιάκωβο Σαρηγιάννη, Βαγγέλη Ζορκάδη, Γιώργο Τοζίδη και Φίλιππο Γκανούλη.
Το ΔΣ θα σχηματιστεί σε σώμα αφού θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης.
«Σήμερα ξεκινάμε την προσπαθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς να οικοδομήσουμε δημόσιες και λειτουργικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία του κέρδους κάποιων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, ενημερώνοντας πως αύριο οι νέες διοικήσεις σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ θα επισκεφθούν μαζί με τον υπουργό τις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΘ και του ΣΑΣΘ ώστε να παραλάβουν και τυπικά τα καθήκοντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.