Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κινηματογραφική ταινία για τους πρόσφυγες στον Πάλιουρα

Ο χώρος της δημοτικής πλαζ (Κτήμα Καραγκιόζη) στον Πάλιουρα από ψηλά
Πλάνα κινηματογραφικής ταινίας με θέμα την προσφυγική κρίση, θα γυριστούν στη δημοτική πλαζ του Πάλιουρα Επανομής (Κτήμα Καραγκιόζη) για είκοσι μέρες, από τις 5 έως τις 25 Αυγούστου. Το θέμα για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου, έκτασης 26 στρεμμάτων, θα συζητηθεί αυτή την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Η ταινία που σκηνοθετεί ο κ. Μορτέζα Τζαφαρί και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, γυρίζεται από συνεργείο της Sevencoals Productions. Και όπως διευκρινίζεται από τον σκηνοθέτη, τα γυρίσματα των σκηνών θα γίνουν στον πευκόφυτο χώρο, εκτός της θαλάσσιας περιοχής (παραλία).
Σημειώνεται ότι το Τοπικό Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Επανομής, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της δωρεάν παραχώρησης
Ο Μορτέζα Τζαφαρί, κινηματογραφιστής από το Ιράν, πρόσφυγας και ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα, όπου ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο «αποτυπώνει» με τις ταινίες και τις φωτογραφίες του τη θλίψη και την απόγνωση προσφύγων που συρρέουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

O Μορτέζα Τζαφαρί γεννήθηκε στην Τεχεράνη, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και δούλεψε 12 χρόνια ως δημοσιογράφος στο IRNA & ISNA, στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάλυψε τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν (2001), την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003), τη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στο Λίβανο (2006). Έκανε ντοκιμαντέρ για την αφγανική τηλεόραση, το Al Jazeera και το BBC. Δίδαξε επίσης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 30 μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ και 3 μεγάλου μήκους ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.