Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Έκανε πίσω η διοίκηση Μαυρομάτη και για το δρόμο του ΚΑΑΥ

Όταν οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής λαμβάνονται στο... γόνατο: Τη μία ημέρα συνεργείο του Δήμου τοποθετούσε
μπλόκια (τεχνητά εμπόδια) και την άλλη η διοίκηση έκανε... Ισπανική υποχώρηση, αποσύροντας το θέμα στο Δ.Σ.
Δεν ήταν μόνο το θέμα για την παραχώρηση της δημοτικής ακτής Πάλιουρα στη Μητρόπολη Καλαμαριάς, για το οποίο αναγκάστηκε να κάνει πίσω η διοίκηση Μαυρομάτη και να το αποσύρει. Ήταν και το ζήτημα του ΚΑΑΥ Αγίας για το οποίο η δημοτική αρχή είχε φέρει εισήγηση για τον αποκλεισμό του πεζόδρομου μπροστά στα ΚΑΑΥ και τελικά, κάτω από τις αντιδράσεις των κατοίκων, αναγκάστηκε επίσης να το πάρει πίσω.

Η διοίκηση του Δήμου είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση, επικαλούμενη μία αίτηση της αναδόχου κοινοπραξίας που ζητούσε τη διοικητική παραλαβή του έργου και την «απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων προς αποφυγή ατυχημάτων», κάτι που όμως τίναζε στον αέρα τις πομπώδεις εξαγγελίες του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη περί «οριστικής διάνοιξης του παραλιακού μετώπου και τη δημιουργία οδού ήπιας κυκλοφορίας. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες, συνεργείο του Δήμου είχε τοποθετήσει και εμπόδια που καθιστούσαν αδύνατη τη διέλευση του δρόμου μπροστά στα ΚΑΑΥ.
Μπροστά στην κατακραυγή των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, πολλοί από τους οποίους είχαν παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα και να μην συζητηθεί, επικαλούμενη νέα αίτηση της κοινοπραξίας των εργολάβων, που έπαιρνε πίσω την προηγούμενη αίτηση που είχε καταθέσει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκλεγόμενος στην Αγίας Τριάδα, κ. Γιάννης Καλλονάς, από τα βασικά στελέχη της παράταξης Μαυρομάτη, για τον οποίο υπήρχε από μέρες η πληροφορία ότι αντιδρούσε  έντονα στον αποκλεισμό του δρόμου μπροστά στα ΚΑΑΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.