Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ανάθεση καθαριότητας σε ιδιώτες: Αλλάζει το νόμο η κυβέρνηση

Σε αλλαγή του άρθρου του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011, που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Ραγκούση, με βάση την οποία δίνεται η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο να προβεί στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, το οποίο τέθηκε μετ’ επιτάσεως στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ωστόσο, τελικά η κυβέρνηση με το επιχείρημα της μελέτης της νέας ρύθμισης αλλά στην πραγματικότητα υπό το φόβο των θεσμών, πατώντας πάνω στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίο, αρκέστηκε να βάλει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ότι, εφόσον παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας, «οι ΟΤΑ οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με ίδια μέσα».
Στόχος της νέας ρύθμισης που θα αντικαθιστά το άρθρο 61 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να έρθει έως το φθινόπωρο στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σγουρίδης, σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr τoνίζει «ότι το άρθρο 61 του Ν 3979/2011 θα αλλάξει και θα προβλέπει ότι η απόφαση θα λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία». 
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει ότι η «απόλυτη πλειοψηφία» του νόμου Ραγκούση θα μετατρέπεται σε πλειοψηφία των ¾ των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην μπορεί μία δημοτική μόνη της να προχωρήσει στην εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.