Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μία σοβαρή καταγγελία της ΡΕΚΚ κατά του δημάρχου Καλαμαριάς

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διατυπώνει κατά του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», με δελτίο τύπου που εξέδωσε: Ότι ο δήμαρχος, αρνείται να «δώσει λογαριασμό» στους δημοτικούς συμβούλους για ποινική εμπλοκή στελεχών του Δήμου.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΡΕΚΚ έχει ως εξής:
«Εκνευρισμό, σοβαρή ενόχληση, ασέβεια προς το ρόλο του θεσμού του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  και διάθεση αποφυγής ελέγχου σε συνδυασμό με ενίσχυση του κλίματος  αδιαφάνειας δείχνει η απάντηση του Δημάρχου Καλαμαριάς (αρ. πρωτ. 24656/ 3.7.2017) στο αίτημα (αρ. πρωτ. 24656/3.3.2017) του επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλη Λαμτζίδη, με το οποίο ζητούσε «Άμεση πλήρη γραπτή και αναλυτική ενημέρωση» για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος στελεχών του Δήμου Καλαμαριάς ως προς την είσπραξη μισθωμάτων από τον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη δημοσιευμένη Έκθεση Πεπραγμένων 2016 του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (σελ. 18, α/α 20 του σχετικού Πίνακα).
Ο Δήμαρχος, προσπερνώντας το γεγονός ότι αυτή η δικαστική εμπλοκή καταγράφηκε σε επίσημο έγγραφο (την Έκθεση του ΣΕΔΔ) ενός ανεξάρτητου ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας  με αυξημένο κύρος και έτσι περιήλθε σε γνώση της μείζονος αντιπολίτευσης, απάντησε με ιταμό τρόπο στο αίτημα υποστηρίζοντας ότι :

«…Το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε προβλέπεται από το νόμο (!!!), ούτε είναι δυνατό -από πού προκύπτει ότι είναι αδύνατο;-  με υποθέσεις που ανοίγονται κατόπιν ανώνυμων, υβριστικών και συκοφαντικών καταγγελιών – γιατί δεν αφήνει την αξιολόγηση στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές;- με τις οποίες επιχειρείται η σπίλωση (;;;) υπολήψεων αιρετών και υπαλλήλων με ανέντιμο, κακοήθη και αναίσχυντο τρόπο – γιατί δεν αφήνει τους πολίτες να το κρίνουν;- ….» Και συνεχίζει εκτοξεύοντας και έμμεση απειλή ότι «…ένα ενδεχόμενο «αναμάσημα» - δεν διάβασε ότι το ερώτημα στηρίζεται σε πληροφόρηση βάσει δημοσίου εγγράφου ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας ;- θα συνέβαλε αντικειμενικά στην αθέμιτη επιδίωξη του αόρατου (;) συκοφάντη και θεωρώ ότι αντιλαμβάνεσθε ως νομικός το άτοπο αυτής της ενέργειας…»

Ο Δήμαρχος απάντησε με τον τρόπο αυτό  αρνητικά σε ένα επίσημο αίτημα της αντιπολίτευσης, αν και  στηριζόταν σε έγκυρη πληροφορία δημοσίου εγγράφου ενός ελεγκτικού ανεξάρτητου μηχανισμού της πολιτείας (ΣΕΔΔ), ενώ όφειλε να παρέχει εξηγήσεις .
Με τον τρόπο αυτό έδειξε:
Α. Διάθεση απόκρυψης , ακόμα και από τους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης,   ενός περιστατικού που ενδεχόμενα να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του Δήμου
Β. Διάθεση περιφρόνησης του κύρους του περιεχομένου δημοσίου εγγράφου συνταγμένου από ανεξάρτητο ελεγκτικό μηχανισμό.
Γ. Διάθεση αποφυγής οποιουδήποτε ελέγχου από την αντιπολίτευση για πράξεις η παραλείψεις οργάνων του Δήμου.  
Δ. Απώλεια ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης με συνέπεια να εκτοξεύει έμμεσες απειλές εναντίον όποιου ζητάει ενημέρωση και εμπέδωση κλίματος διαφάνειας.
Μετά την άρνηση του Δημάρχου Καλαμαριάς , ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ θα προσφύγει απευθείας στο ΣΕΔΔ ζητώντας όπως έχει δικαίωμα, υποχρέωση και έννομο συμφέρον ενημέρωση για το ζήτημα».

                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.