Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η ... σφραγίδα, το ΒΑΤΡΑΧΙ, η τρολιά και η "αξιοπιστία" κάποιων ΜΜΕ

Πολλοί ήταν αυτοί που ευχαριστήθηκαν το κάζο το οποίο έπαθαν τα αναξιόπιστα πλέον δήθεν … «έγκυρα μέσα ενημέρωσης», αναπαράγοντας ως γεγονός μέγα και τρανό, την εμφανέστατη τρολιά του σατιρικού σάιτ ΒΑΤΡΑΧΙ, για δήθεν νόμο της Γεροβασίλη που θα χορηγεί μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ σε όσους χειρίζονται τις σφραγίδες των δημοσίων εγγράφων!

Η «είδηση», δημοσιεύθηκε στο «ΒΑΤΡΑΧΙ» στις 17 Ιουλίου 2017 και από μακριά έκανε «μπαμ» ότι ήταν ψεύτικη και χιουμοριστική. Καθώς διάβαζε κανείς ότι τάχα, «σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα».
Κι όμως, οκτώ ολόκληρες ημέρες μετά τη δημοσίευση της τρολιάς, ανακαλύπτουν την… «είδηση» κάποια σαίνια των συστημικών μέσων ενημέρωσης και χωρίς να τη διασταυρώσουν, όπως επιβάλουν οι κανόνες της δεοντολογίας, σπεύδουν ασυλλόγιστα να την αντιγράψουν και να την αναπαραγάγουν, πιστεύοντας ότι έπιασαν νέο αντικυβερνητικό λαβράκι. Κι έτσι είδαμε να δημοσιεύεται και να αναρτάται αυτή σε εφημερίδες, όπως ΤΑ ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σε πάρα  πολλά ειδησεογραφικά σάϊτ, αλλά και να την παίζει ο τάχα μου «έγκυρος» ΣΚΑΙ. Με συνέπεια να εκτεθούν ανεπανόρθωτα όλοι αυτοί, αν και μόλις αντιλήφθηκαν τη γκάφα, έσπευσαν να κατεβάσουν τη σχετική ανάρτηση από τις ιστοσελίδες τους.

Ας τους γίνει αυτό το περιστατικό μάθημα και ας αντιληφθούν ότι δεν γίνεται δημοσιογραφία του κόπι-πέϊστ χωρίς διερεύνηση και διασταύρωση του θέματος. Ο κατήφορος κάποιων ταγών του λειτουργήματος προς την αναξιοπιστία, πρέπει κάποτε να σταματήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.