Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Έντονες αντιδράσεις για τον ....."διανοιγμένο" πεζόδρομο ΚΑΑΥ

"Διάνοιξη παραλίας": Ο χώρος καλυμμένος από ομπρέλες,  το 
αναψυκτήριο των ΚΑΑΥ ανακαινισμένο, τα αποδυτήρια στη θέση τους
Έντονες αντιδράσεις, προκαλεί η απόφαση της διοίκησης Μαυρομάτη να προχωρήσει στον αποκλεισμό του πεζόδρομου που βρίσκεται μπροστά στα ΚΑΑΥ  Αγίας Τριάδας τρεις μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια λειτουργίας του και τις βαρύγδουπες δηλώσεις της δημοτικής αρχής ότι μ’ αυτό το πολυδάπανο έργο «η τουριστική ακτή, με τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου στο ύψος των Κ.Α.Α.Υ. και της πλαζ του Ε.Ο.Τ., δε θα είναι πια αποκομμένη από τις τουριστικές  περιοχές των Ν. Επιβατών και της Περαίας».


Η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου στη μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για «τον αποκλεισµό του πεζόδροµου και τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχηµάτων στον πεζόδροµο που βρίσκεται έµπροσθεν των ΚΑΑΥ Αγ.Τριάδας» αποδεικνύει περίτρανα ότι τα περί «διάνοιξης του παραλιακού μετώπου» ήταν για να δικαιολογηθεί η κατασκευή ενός έργου που κόστισε περίπου 300.000 ευρώ και έγινε αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των λουόμενων συζύγων των αξιωματικών και των αποστράτων που κάνουν διακοπές στα ΚΑΑΥ.
Μετά και την περιβόητη «διάνοιξη», όχι μόνο δεν έγινε ελεύθερη για τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού η πρόσβαση στην παραλία μπροστά στα ΚΑΑΥ, αλλά αντιθέτως, όλος ο χώρος στην αμμουδιά καλύφθηκε από ομπρέλες και βάσεις ομπρελών, ξαπλώστρες και τραπεζάκια προς χρήση αποκλειστικά και μόνο όσων φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ. Ενώ και ο σταμπωτός πεζόδρομος μπροστά, κατασκευάστηκε κυρίως για να γίνεται καλύτερη η πρόσβαση στη θάλασσα των παραθεριστών στα ΚΑΑΥ.
Για να αιτιολογήσει την απόφασή της για τον αποκλεισμό του πεζόδρομου, η δημοτική αρχή επικαλείται αίτηση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας «ΚΞ Μηνάς Χρήστος-Νικολαίδης Ιωάννης-Ζηνοβιάδης Παναγιώτης Κατασκευαστικά Έργα», με ημερομηνία 26-6-2017, με την οποία ζητά «τον αποκλεισµό και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων προς αποφυγή ατυχηµάτων τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δε γίνει δεκτό το αίτηµα θα αποκλειστεί ο πεζόδροµος θεωρούµενος ως εργοτάξιο».
Σημειώνεται ότι όταν το θέμα ήρθε προ ημερών για συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όλα τα μέλη της ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού, εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Θοδωρή Τζίνα.

Τι έλεγε ο δήμαρχος Θερμαϊκού
Αξίζει να παραθέσουμε τις πομπώδεις δηλώσεις της δημοτικής αρχής, όταν τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να εγκαινιαστεί το έργο. Έλεγε τότε ο κ. Μαυρομάτης με δελτίο τύπου:
«Ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών της τουριστικής ακτής του Δήμου Θερμαϊκού, επί πολλά έτη, πήρε σάρκα και οστά μόλις λίγες εβδομάδες πριν, χάρη στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος το οραματίστηκε, το σχεδίασε και το πέτυχε συνεργαζόμενος με τον σημερινό Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., υπό την ιδιότητά του ως Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.   Πρόκειται για το έργο της διάνοιξης και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, το οποίο ήταν μη προσβάσιμο λόγω της περίφραξης και των εγκαταστάσεων για την ψυχαγωγία αξιωματικών και υπαξιωματικών (Κ.Α.Α.Υ.), με αποτέλεσμα η Αγία Τριάδα να είχε αποκοπεί τελείως από την υπόλοιπη τουριστική ακτή του Δήμου.   Έτσι η τουριστική ακτή, με τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου στο ύψος των Κ.Α.Α.Υ. και της πλαζ του Ε.Ο.Τ., δε θα είναι πια αποκομμένη από τις τουριστικές  περιοχές των Ν. Επιβατών και της Περαίας, αφού με παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση αυτής της τραυματισμένης περιοχής, έχουμε στόχο να ‘’τραγουδήσουμε’’ ξανά μαζί της, οργανωμένα και με υποδομές, που θα φέρουν πάλι, παρά την οικονομική κρίση, το άνοιγμα των καταστημάτων και των παραθεριστικών σπιτιών».

Λεπτομερή στοιχεία για τα ΚΑΑΥ, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα όσα διαδραματίσθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μπορείτε να βρείτε: 
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2015/09/blog-post_115.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.