Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Απάντηση του δημάρχου Καλαμαριάς στις καταγγελίες της ΡΕΚΚ

Από το δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, λάβαμε και  δημοσιεύουμε αμέσως, σεβόμενοι τη δεοντολογία, απάντηση σε μία σοβαρή καταγγελία που διατύπωσε στις 16 Ιουλίου η δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς»: Ότι ο δήμαρχος  αρνείται να «δώσει λογαριασμό» στους δημοτικούς συμβούλους για ποινική εμπλοκή στελεχών του Δήμου.

Δεν σχολιάζουμε την απαντητική επιστολή του δημάρχου Καλαμαριάς, αναμένοντας ενδεχόμενη ανταπάντηση της ΡΕΚΚ, της οποίας την αρχική ανακοίνωση παραθέτουμε στο τέλος αυτής της ανάρτησης, προκειμένου να βγάλουν οι αναγνώστες τα δικά τους συμπεράσματα.

Η απάντηση του δήμου Καλαμαριάς  
Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη προς το «Φάρο του Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
«Σε απάντηση  του δημοσιεύματος της  ιστοσελίδας σας,  με τίτλο « Μια σοβαρή καταγγελία της ΡΕΚΚ κατά του δημάρχου Καλαμαριάς» με ημερομηνία ανάρτησης Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, σας ενημερώνουμε ότι:
Η δημοτική παράταξη της μειοψηφίας Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον δημοτικό  σύμβουλο Λαμτζίδη Μανώλη, θεωρεί –ίσως λόγω απειρίας- ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί βήμα στο οποίο ανακοινώνονται οι ποινικές ή διοικητικές έρευνες που παραγγέλλονται για οποιοδήποτε λόγο – στη συγκεκριμένη περίπτωση κατόπιν ανώνυμων και συκοφαντικών «καταγγελιών».
Ο νόμος 2472/1997 απαγορεύει να ανακοινώνονται ακόμη και οι καταδίκες –πόσο μάλλον οι εκκρεμείς έρευνες, για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε καν πόρισμα. Σε υποθέσεις που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές, ποια ακριβώς σκοπιμότητα εξυπηρετεί η δημόσια ανακοίνωσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν ίσως της επιθυμίας ορισμένων να εκμεταλλευθούν καιροσκοπώντας τις περιστάσεις αυτές, έστω και ποδοπατώντας υπολήψεις;
Κατά τα λοιπά, οι έμμεσες απειλές που διέκρινε ο κ. Λαμτζίδης, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του, ενώ οι διαγνώσεις των διαθέσεων της διοίκησης του Δήμου στις οποίες προέβη, χαρακτηρίζονται από έντονο κομπογιαννιτισμό».


Διαβάστε περισσότερα: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2017/07/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.