Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Έντονη αντίδραση της ΡΕΚΚ για τις αμετροεπείς δηλώσεις πολιτευτή

Οι χώροι του Κόδρα ρημάζουν αναξιοποίητοι
Έντονη, ήταν η αντίδραση της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς στις δηλώσεις ενός πολιτευτή και στελέχους της Ν.Δ., ο οποίος θορυβημένος από την επιτυχία της κίνησης για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, έσπευσε με αμετροέπεια, όπως τη χαρακτηρίζει η ΡΕΚΚ να χαρακτηρίσει ως «ανέξοδη» την εκδήλωση αλλά και τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας κ.Βερναρδάκη ότι ο χώρος θα αποδοθεί στο Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΕΚΚ για το θέμα αυτό, έχει ως εξής:
«Για δεκαετίες, το πρ. Στρ. Κόδρα, στην Καλαμαριά,  παρέμεινε αναξιοποίητο με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε χώρο εγκατάλειψης.
Από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απουσίαζε η πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα , γιατί ήταν δέσμιες μικρών και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Επικρατείας για απόδοση του πρ. Στρ. Κόδρα σε δημόσια χρήση που έγιναν με αφορμή την ανοιχτή εκδήλωση της ΡΕΚΚ, τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017,  άφησε ικανοποιημένους την τοπική κοινωνία , την αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος, γιατί ο χώρος πρόκειται να «μεταμορφωθεί» σε πάρκο πρασίνου υπερτοπικής σημασίας που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων.
Γι΄αυτό το λόγο και δεν υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις από καμία πλευρά.
Η αντίδραση ενός μεμονωμένου τοπικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, που είχε την είχε υπηρετήσει βέβαια πιστά  ως Γραμματέας Δημοσίων Έργων, και η οποία εκδηλώθηκε με μία ανακοίνωση , στην οποία χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες «ανέξοδες» μαρτυράει τον εκνευρισμό του, το  άγχος του και  το προσωπικό αδιέξοδο.
Υπερφίαλος και αμετροεπής  είναι ο ισχυρισμός του μεμονωμένου στελέχους της Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση ή οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Καλαμαριάς «τρέχουν να προλάβουν» τις δικές «του» (ατομικές) εκδηλώσεις ή δραστηριότητες.
Δεν μας εξηγεί φυσικά, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, που κυβερνούσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έλειπε – και από ποιόν ;- «το σχέδιο» ή «η πολλή δουλειά» και ο χώρος παρουσίαζε αυτή την αποκρουστική εικόνα.
Όσο για τη «συνεισφορά από ιδιωτικά κεφάλαια», δεν περιμέναμε από έναν υπέρμαχο του νεοφιλελευθερισμού να ακούσουμε διαφορετικά πράγματα.
Αρκεί να μας πεί από τώρα αν αυτή η «συνεισφορά» θα έχει αντάλλαγμα και κόστος σε βάρος των δημοσίων αγαθών.

Ποτέ και κανένα δημόσιο πρόσωπο  δεν έβλαψε η αίσθηση του μέτρου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.