Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ανακλήθηκε η απόφαση για παρασημοφόρηση του Ν.Μέρτζου

Ο «Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος»
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ανακλήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας η απόφαση για παρασημοφόρηση του Νικολάου Μέρτζου. Η ανάκληση έγινε με πρόσχημα «του βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επικείμενης επίσκεψης στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ».

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις αλλά και οι υπογραφές 103 βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδη, Μ. Μπαλαούρα και Ν. Μανιού  στο κείμενο με το οποίο ο ΣΦΕΑ ζητούσε να ανακληθεί η παρασημοφόρηση του Ν. Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στον Ν.Μέρτζο επρόκειτο να απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το παράσημο «Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μέρτζος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της χούντας και, όπως είναι λογικό, η απόφαση του Πρ. Παυλόπουλου να του απονείμει το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, απόφαση που τελικά ανακλήθηκε, είχε προκαλέσει ομόθυμες αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις, αλλά κυρίως από πρώην αντιστασιακούς και διωχθέντες από την δικτατορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.