Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Δήμος Θερμαϊκού: Όλα στους εργολάβους, ακόμη και η ναυαγοσωστική κάλυψη και μάλιστα με αποκλεισμό της ΤΕΘ!

Ένα σοβαρό θέμα, αναδεικνύει με σχόλιό της η τοπική εφημερίδα «Περαία» στο τελευταίο της φύλλο: Την παραχώρηση, μετά από χρόνια, της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες, πάντα στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε από την αρχή της εγκατάστασής της στο δημαρχιακό αξίωμα η διοίκηση του κ. Μαυρομάτη, για την ιδιωτικοποίηση των πάντων στο Δήμο.

Την υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης, τη διεκπεραίωνε κάθε χρόνο η δημοτική επιχείρηση «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού» έναντι 40.000 ευρώ, ποσού με το οποίο όχι μόνο πληρώνονταν οι ναυαγοσώστες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους τους θερινούς μήνες, αλλά έμενε κάθε φορά και ένα μικρό κέρδος για την κάλυψη των αναγκών της ΤΕΘ.
Φέτος, για ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο, το ποσό εκτινάχθηκε στις 73.000 ευρώ, δηλαδή διπλασιάστηκε σχεδόν, χωρίς αντίστοιχα να αυξηθούν και οι ανάγκες του Δήμου σε ναυαγοσωστική κάλυψη. Και μάλιστα, χωρίς να δοθεί η κάλυψη της υπηρεσίας αυτής της ΤΕΘ, αλλά να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

Και το εύλογο ερώτημα που διατυπώνει η εφημερίδα: «Ποιος ήταν ο λόγος που δεν διατήρησε η Τουριστική αυτή την υπηρεσία, αλλά ούτε στον διαγωνισμό συμμετείχε; Θα δοθούν άραγε ποτέ απαντήσεις για να γνωρίζουν οι δημότες τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Δημαρχείου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.