Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

«Μάχη» σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια

«Μάχη», αναμένεται ότι θα γίνει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια, μετά την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας. 

Με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για εργασία 192.000,00 ευρώ, για τρεις ημέρες αποκομιδής (400 τόνοι ημερησίως). Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό σήμερα στις 10:30 π.μ..
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μπαίνει ιδιώτης και καθαρίζει η πόλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς. Όμως η κίνηση αυτή της διοίκησης έχει εξοργίσει τους συμβασιούχους, οι οποίοι απαντούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις, μη επιτρέποντας σε κανένα απορριμματοφόρο να εξέλθει από το υπό κατάληψη αμαξοστάσιο. 
Κατά τα άλλα, για τη σημερινή 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 53 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
- Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επέκταση του συστήματος συμπίεσης απορριμμάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του ΣΜΑ Πυλαίας»
- Παρουσίαση από τον Καθηγητή Σεισμολογίας στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Σκορδύλη, με θέμα: «Σεισμοί: Σύγχρονες τάσεις, αντιμετώπιση – προστασία»
- Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή δενδροδόχων στα πεζοδρόμια του Δήμου Θεσσαλονίκης»
- Έγκριση μελέτης της υποστήριξης και συντήρησης του υφιστάμενου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Οικονομικών Υπηρεσιών
- Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υποβολή χρηματοδοτούμενης Πρότασης με τίτλο «2050 Climate- friendly Mobility in Cities» (Κινητικότητα σε πόλεις φιλική προς το κλίμα), στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Πολυμερούς Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας «Interreg Europe»
- Συνδιοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Θεσσαλονίκης» («ThessPuppet Festival 2017», από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2017)
- Έγκριση του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» από 1 έως 26 Ιουλίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
- Διοργάνωση καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας
- Καθορισμός ανωτάτου ύψους προϋπολογισμού εξόδων των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, έτους 2018
- Έγκριση ολοκλήρωσης μίσθωσης διαμερισμάτων για τη στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος REACT
- Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Θεσσαλονίκης
- Συνδιοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις Higgs και Actionaid, στις 7 Ιουλίου 2017

- Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε άπορους δημότες και πολύτεκνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.