Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για τους συμβασιούχους

Κατάμεστη η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από εργαζόμενους
Τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, εγκρίνοντας ομόφωνα πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού.

Για να υποστηρίξουν την πρόταση, είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πολλοί συμβασιούχοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου τους Πέτρο Πετρίδη.
Στο ψήφισμα, προστέθηκε μετά από πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρου Κουζινόπουλου και μία επιπλέον παράγραφος στην οποία τονίζςεται ότι πρέπει να διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση ομόφωνα από τη Βουλή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, αν υπάρξει αρνητική απόφαση από το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όπως τονίζεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού:
«Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων δεν έχει πολιτικά ή κομματικά χαρακτηριστικά. Είναι μόνο θέμα δικαιώματος στην εργασία ανθρώπων, που για χρόνια προσφέρουν στο Δήμο και στην πόλη, που επένδυσαν ελπίδες στην εργασία τους αυτή και που πίστευαν ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα τους αντιμετώπιζε με βάση τους ηθικούς νόμους, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν προσελήφθησαν στο Δήμο με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μετά από μακροχρόνια ανεργία στα μνημονιακά χρόνια, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνουν να διατηρούν το Δήμο Θερμαϊκού καθαρό. Η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, αποτελεί ταφόπλακα για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το εργασιακό τους μέλλον.
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού συνομολογεί και αναγνωρίζει το προφανές και αληθές, ότι οι 22 συμβασιούχοι του Δήμου, εκτέλεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους τα καθήκοντά τους με τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο χώρο με τους συναδέλφους τους μόνιμους ή αορίστου χρόνου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας. Η απομάκρυνσή τους από την εργασία θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, με προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και σε μια χρονική περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου».

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.