Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το ωράριο των καταστημάτων Θεσσαλονίκης τη Μ.Εβδομάδα

Ανοικτά, θα είναι τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, αύριο Κυριακή των Βαϊων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αν και αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι. Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, η αγορά της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει  μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου η αγορά θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή στο χρονικό διάστημα 13.00 με 19.00. Το Μεγάλο Σάββατο 15/4 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 4 μετά το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα 16/4 και τη Δευτέρα 17/4, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα αύριο, Κυριακή των Βαΐων (9/4) από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προτείνει στους καταστηματάρχες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή, ο ΕΣΘ τονίζει ότι βάσει του νόμου 4177/2013 "όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων".

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου.
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία «με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας». .
«Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας συνδέεται με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, των ΣΣΕ, του σταθερού χρόνου εργασίας, εντείνει την ευελιξία και μας κάνει λάστιχο για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών ομίλων», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και προσθέτει ότι η κατάργηση της αργίας «δεν οδηγεί σε «τόνωση της αγοράς», δεν αυξάνει το εισόδημα εκατοντάδων απλήρωτων εμποροϋπαλλήλων, δεν  «εξυπηρετεί» τους καταναλωτές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.