Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ύστατο χαίρε στον Πάνο Δημητρίου

Ο Πάνος Δημητρίου με τη Μοίρα, στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του
Ύστατο χαίρε και από  εμάς στο τελευταίο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τον ακούραστο αλλά και γλυκύτατο αγωνιστή Πάνο Δημητρίου, ηγετικό στέλεχος του προοδευτικού κινήματος, γραμματέα της ΕΠΟΝ Μακεδονίας και στη συνέχεια κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι τη διάσπαση του 1968, οπότε ηγήθηκε της ανανεωτικής ομάδας με τον Μήτσο Παρτσαλίδη και τον Ζήση Ζωγράφο, η οποία στη συνέχεια δημιούργησε το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Ο Πάνος Δημητρίου έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σήμερα, σε ηλικία 100 χρόνων και η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 1 το μεσημέρι, στη Θέρμη
Είχα τη μεγάλη χαρά και τύχη να τον γνωρίζω εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, να έχω μαζί του άπειρες συζητήσεις στο ταπεινό σπίτι της Θέρμης για την ιστορική διαδρομή της αριστεράς, τη δική του συνεισφορά στο υπέροχο κίνημα της τρισένδοξης Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζιστών κατακτητών της πατρίδας μας αλλά και τις προοπτικές εξόδου του τόπου από τα αδιέξοδα που μας οδηγούσε το πολιτικό σύστημα. Κι επίσης, είχα το μεγάλο προνόμιο να απολαμβάνω την ειλικρινή φιλία με την οποία μας περιέβαλε, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Πάνου Δημητρίου όχι μόνο έναν υπέροχο σύντροφο, συναγωνιστή και φίλο, αλλά και έναν πατέρα και αδελφό.
Καλό σου ταξίδι Πάνο. Να είσαι σίγουρος ότι η αγωνιστική σου πορεία θα μας εμπνέει πάντα, η ανθρωπιά και η καλοσύνη σου θα μας συντροφεύουν όσο ζούμε.

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάνου Δημητρίου, με την πολυαγαπημένη συντρόφισσα της ζωής του, τη Μοίρα, πριν τρία χρόνια, σε εκδήλωση των ΕΠΟΝιτών φοιτητών του ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.