Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα πέντε "συγνώμη" του Κώστα Καλαμίδα

Καταπέλτης  κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού, ο τοπικός σύμβουλος Περαίας, Κώστας Καλαμίδας, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, και παραιτήθηκε προ ημερών. Με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αφήνει νέες σοβαρές αιχμές κατά της διοίκησης του Δήμου, κατηγορώντας την ότι «δεν κατάφερε να δουλέψει πάνω στο πρόγραμμα που υποσχέθηκε».

Ο παραιτηθείς τοπικός σύμβουλος Περαίας, σημειώνοντας ότι «όταν μπλεχτείς με τις κότες, υπάρχει φόβος να σε φάνε μαζί με τα πίτουρα»,  ζητάει συγνώμη από τη μητέρα του και όσους δημότες τον ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές για την απαράδεκτη κατάσταση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, τα σκουπίδια, την έλλειψη καθαριότητας στους δημόσιους χώρους, την γενικότερη εικόνα ασχήμιας που εμφανίζει η Περαία, αλλά και την απουσία σωστής ενημέρωσης στην πρόσφατη κακοκαιρία για την προστασία των υδρόμετρων. Καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν αρκούσε να το γράψουμε μόνο στο Ίντερνετ».
Καταλήγοντας ο Κώστας Καλαμίδας προτρέπει τους συνδημότες να είναι πιο προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγει να τους διοικήσουν, αλλά και να μην ασχολούνται με τον τόπο κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια .
Απομαγνητοφωνήσαμε και σας δίνουμε τα βασικότερα σημεία του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του Κώστα Καλαμίδα που έχει ως εξής:
«Πριν τρία χρόνια, ακριβώς από αυτό το σημείο, ζητούσα από όλους να με εμπιστευθούν ώστε να τους εκπροσωπήσω στη Δημοτική Κοινότητα Περαίας. Περίπου τρία χρόνια μετά παραιτούμε. Παραιτήθηκα γιατί ίσως έπαψα να είμαι ρομαντικός, ίσως γιατί μεγάλωσα και άλλαξα προτεραιότητες.
Στις δημοτικές εκλογές έχουμε μάθει να ζητάμε σταυρό. Όταν έρθει η ώρα σαν διοίκηση να τον κουβαλήσεις, και δεν τα καταφέρνεις, τότε είναι πάρα πολύ τίμιο να παραιτηθείς. Έτσι λοιπόν, ως υπέρμαχος της φράσης ότι για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να συμμετέχεις, για να πέσει αυτό το φρούριο, πρέπει να δουλέψεις καταδρομικά με τον Δούρειο Ίππο. Να μπεις μέσα και να προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα από μέσα. Δεν τα κατάφερα γιαυτό κα προτίμησα να παραιτηθώ. Και δεν είναι ότι δεν τα κατάφερα εγώ προσωπικά, είναι γιατί όταν επιλέγεις να μπλεχτείς με τις κότες, υπάρχει πάντα φόβος να σε φάνε μαζί με τα πίτουρα.
Θεώρησα λοιπόν ότι συμμετέχοντας σε μία διοίκηση η οποία είχε όραμα, θα κατάφερνα κι εγώ να κάνω πράγματα. Δεν τα κατάφερα. Δεν τα κατάφερα και οφείλω πρωτίστως να ζητήσω μία συγνώμη από τη μητέρα μου. Βλέπετε, στον πρώτο άνθρωπο που απευθύνεσαι για στήριξη είναι η μητέρα σου. Οπότε μητέρα συγνώμη.
-Συγνώμη που δεν κατάφερα ποτέ να σου ανάψω εκείνη τη λάμπα έξω από την Ανθέων.
-Συγνώμη που δεν κατάφερα ποτέ να σου μαζέψω τα σκουπίδια έξω από το σπίτι μας.
-Συγνώμη που δεν κατάφερα ποτέ να έχω καθαρό το πεζοδρόμιο έξω από τη γειτονιά μας.
-Συγνώμη που δεν φρόντισα να σε ενημερώσω έτσι όπως έπρεπε για να μη σπάσει το υδρόμετρό σου, γιατί δεν αρκούσε να το γράψουμε μόνο στο Ίντερνετ.
-Συγνώμη που δεν ομόρφυνα την Περαία μας έτσι όπως είχα όνειρο στα 22 μου χρόνια, όταν ξεκίνησα.
Κι εσείς λοιπόν τώρα που βλέπετε το βίντεο, θέλω να ζητήσω συγνώμη και από εσάς. Θα πρέπει να παίρνεις το μερίδιο ευθύνης σου. Κι εγώ το πήρα. Έφυγα από μία διοίκηση η οποία δεν καταφέρνει μέχρι αυτή τη στιγμή να δουλέψει πάνω στο πρόγραμμα το οποίο υποσχέθηκε…….
Θα μπορούσα να μιλάω για πάρα πολύ ώρα για πράγματα τα οποία δεν καταφέραμε να κάνουμε. Αλλά το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι να καταλάβεις ότι λίγο πριν κλείσεις τα 33 σου χρόνια, προτεραιότητά σου πλέον είναι να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου, να τα καταφέρεις, να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά αγαπάς και τρελαίνεσαι, όταν σ’ αυτό που σου αναγνωρίζουν στη δουλειά σου ως πετυχημένο, οι άνθρωποι με τους οποίους θέλεις να διοικήσεις μαζί, δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Θα κλείσω με την εξής προτροπή: Για όλους αυτούς που σας διοικούν ή μας διοικούν, υπεύθυνοι είστε εσείς. Στηρίξατε ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν τα καταφέρνουν. Δεν τους επέλεξα εγώ. Τους επιλέξατε εσείς. Και όταν είναι να διαμαρτυρηθείτε, να διαμαρτυρηθείτε στο δημοτικό συμβούλιο που το παρακολουθούν 30 άτομα. Να διαμαρτυρηθείτε στους απολογισμούς που τους παρακολουθούν 100 άτομα. Και να μην ασχολείστε με τον τόπο μας κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια. Να μην ασχολείστε ευκαιριακά, να ασχολείστε καθημερινά. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας όλοι μας».   

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του Κώστα Καλαμίδα εδώ: https://youtu.be/EOyPePVxVsE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.