Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Εγκαταστάθηκαν στον Πάλιουρα οι πρώτες οικογένειες προσφύγων

Οι πρώτες 14 οικογένειες Σύρων προσφύγων, εγκαταστάθηκαν την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς στα διαμερίσματα της νέας δομής φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στον Πάλιουρα Επανομής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται να αφιχθούν και άλλες προσφυγικές οικογένειες κυρίως από τη Συρία.

Όπως είπε στον «Φάρο του Θερμαϊκού» η Συντονίστρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κάριτας Ελλάς», κ. Μάρθα Γιαννακοπούλου, ήδη κάποια από τα άτομα που πρώτα εγκαταστάθηκαν στον Πάλιουρα, αναχώρησαν για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς τα ονόματά τους συμπεριλήφθηκαν στις καταστάσεις των προσφύγων προς μετεγκατάσταση.
Τη δομή φιλοξενίας του Πάλιουρα, θα επισκεφθούν το μεσημέρι ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης και ο κ.Υάκινθος Δελέρνιας, πρότζεκτ μάνατζερ της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas Hellas», η οποία έχει αναλάβει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το έργο της εγκατάστασης των προσφύγων στον Πάλιουρα και τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ακτιβιστή», ήδη έχουν ξεκινήσει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και έγινε και το πρώτο μάθημα αγγλικής γλώσσας για τις πρώτες 14 πολυμελείς οικογένειες Σύρων που εγκαταστάθηκαν στις δύο πολυκατοικίες του Πάλιουρα.
Επίσης, γίνεται και η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ενώ παραμένουν κενές λίγες θέσεις μεταφραστών που θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες.
Για την καλύτερη ασφάλεια των φιλοξενούμενων στη δομή προσφύγων, περιφράχθηκε εκ νέου ο χώρος, έχει αντικατασταθεί η κατεστραμμένη αυλόπορτα, τοποθετήθηκαν κάμερες, ενώ τη φύλαξη ανέλαβε εταιρία security.
Η θέρμανση γίνεται με καινούρια μικρά φορητά ηλεκτρικά σώματα και τα δωμάτια έχουν εφοδιαστεί με κρεβάτια κουκέτες αλλά και παιδικά πάρκα, ενώ τοποθετήθηκαν σε κάθε διαμέρισμα και οι απαραίτητες λευκές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

Σχετικά με την αναμενόμενη σφοδρή κακοκαιρία, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της δομής φιλοξενίας διαβεβαιώνουν ότι τα θερμαντικά σώματα θα λειτουργούν συνεχώς και ότι θα δοθούν επιπλέον κλινοσκεπάσματα.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από τον "Ακτιβιστή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.