Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Στη μνήμη του αξέχαστου Μανώλη Καντιδάκη

Με μεγάλη, δυστυχώς, καθυστέρηση, πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός πολύ  καλού και αγαπημένου  μας φίλου, συναγωνιστή και συντρόφου, του λαμπρού αρχιτέκτονα Μανώλη Καντιδάκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 4 Δεκεμβρίου 2016, μετά από πολύμηνη αρρώστια, σε ηλικία 66 χρόνων.

Ο Μανώλης Καντιδάκης, που το 40ήμερο μνημόσυνο από το θάνατό του τελέστηκε χτες, στον Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου, στην περιοχή Παπάφη, γεννήθηκε το 1950 στις Γωνιές Μελαβυζίου του Ηρακλείου Κρήτης και καταγόταν από προοδευτική, αριστερή οικογένεια.
Σπούδασε αρχικά στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και από το 1975 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1979 άσκησε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, εκπονώντας μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών. Συμμετείχε σε αρκετούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ.
Στην ΚΝΕ οργανώνεται μετά την εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη το 1975, ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του, Γιάννη, ο οποίος ήδη είχε αναπτύξει μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ έντονη αντιδικτατορική δράση. Για πολλά χρόνια συμμετείχε δραστήρια στην οργανωμένη ζωή και δράση ως στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αρκετές φορές ήταν υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τα ψηφοδέλτια της αριστεράς.
Για αρκετές δεκαετίες ανέπτυξε έντονη δράση στο κίνημα των μηχανικών, μέσα από τις γραμμές της «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ». Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στο ΤΕΕ, στο ΣΑΔΑΣ και στο ΣΑΘ, όπου τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του και εκλέχτηκε σε διάφορες θέσεις.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.