Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στα χέρια Φωτίου οι αποζημιώσεις πλημμυροπαθών Θερμαϊκού

Στα χέρια της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, βρίσκεται η απόφαση για την καταβολή αποζημίωσης στους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, για τις ζημιές που έπαθαν οι οικοσκευές τους, στη διάρκεια  των πλημμυρών της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξαν την περιοχή.

Τη σχετική ανακοίνωση, έκανε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

Το ποσό που θα δοθεί στο δήμο Θερμαϊκού για τις αποζημιώσεις αυτές, ανέρχεται στα 643.645,57 €, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ακόμη από τις 6 Δεκεμβρίου, λίγο μετά που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

Ήδη, ακόμη από τις 23 Δεκεμβρίου  23016, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, έκανε ομόφωνα αποδεκτή τη διάθεση αυτού του ποσού, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για τις αποζημιώσεις στις περίπου 300 οικογένειες του Δήμου οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα κλινοσκεπάσματα και τα άλλα είδη οικιακής χρήσης από τα ορμητικά νερά που κατέβασαν τα ρέμματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, το ποσό αυτό δεν αποτελεί έσοδο του Δήμου για αντιμετώπιση άλλων δαπανών, αλλά μπορεί να διατεθεί μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας. Είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο τόσο για τον Δήμο, όσο και για τους πολίτες που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.