Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πρόταση Ιβάν Σαββίδη για τα Λουτρά Σέδες

Πρόταση στους δημάρχους Θέρμης και Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση των Λουτρών Σέδες, υπέβαλε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου αναψυχής το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλους του κατοίκους της πόλης ενώ συγχρόνως θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της.

Σημειώνεται ότι η έκταση των Λουτρών Σέδες αν και είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντούτοις βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θέρμης.
H ιαματική πηγή Σέδες και τα λουτρά, βρίσκονται 20 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης, σε ένα όμορφο πευκόφυτο περιβάλλον. Τα λουτρά λειτουργούν από τα αρχαία χρόνια, με έξαρση κατά τη ρωμαϊκή εποχή, ενώ βυζαντινοί λουτήρες που βρίσκονται στο χώρο μαρτυρούν τη συνέχιση της λουτροθεραπείας και στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή. Οι εγκαταστάσεις από το 2008 βρίσκονται σε αργία.
Ιαματικό Νερό: Θερμοκρασία: 32-38ο C.
Θεραπευτικές Ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, παθήσεις περιφερειακών νεύρων, δερματοπάθειες, μετατραυματικές καταστάσεις, γυναικολογικές παθήσεις.
Τι θα περιλαμβάνει το πάρκο Σαββίδη
Το πλάνο του Ομίλου Σαββίδη προβλέπει ότι στην έκταση των 500 στρεμμάτων των λουτρών, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο, εστιατόριο, adventure park, land art, γήπεδα, pony club, παιδική χαρά ενώ θα υπάρχει περιοχή νερού, ποδηλατόδρομος, parking 100 θέσεων και εκκλησία.

Πρόσφατα. αντιπροσωπεία συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θέρμης και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του επιχειρηματία, με τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο να δηλώνει απόλυτα σύμφωνος με την υλοποίηση του έργου. Αντίστοιχη ενημέρωση είχε γίνει προ καιρού και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που επίσης βλέπει θετικά την πρόταση του ομογενή επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.