Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ανασκόπηση των γεγονότων της χρονιάς στο Δήμο Θερμαϊκού

Α' ΤΡΙΜΗΝΟ: Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2016
Ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων τη χρονιά που έφυγε στο δήμο Θερμαϊκού, δημοσιεύουμε στη συνέχεια. Λόγω του όγκου που αυτή καταλαμβάνει, η ανασκόπηση θα παρουσιαστεί σε τέσσερις συνέχειες, ανά τρίμηνο. Αρχίζουμε με τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016:

Ιανουάριος
6 Ιανουαρίου: Πάνω από 20 νέοι, περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού στη Νέα Μηχανιώνα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό
8 Ιανουαρίου: Μάστιγα, κατάντησαν οι διαρρήξεις στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα.
11 Ιανουαρίου: Να καθιερωθεί από το Δήμο Θερμαϊκού «Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας, ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με πρόταση που απορρίφθηκε από τη διοίκηση Μαυρομάτη.
17 Ιανουαρίου: Υπερήφανους, έκανε τους κατοίκους του Θερμαϊκού, η επιτυχία της αθλήτριας του Γυμναστικού Ομίλου «Αίας» Θερμαϊκού, Αντωνίας Σακελλαρίδου, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο στο συχρονισμένο τραμπολίνο, στο 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.
18 Ιανουαρίου: Χιονόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Πάρα πολλοί δρόμοι σε όλο το δήμο Θερμαϊκού γίνονται αδιάβατοι. Στον «ύπνο» πιάνονται Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος Θερμαϊκού.
19 Ιανουαρίου: Συγκέντρωση – Συζήτηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, οργανώνει στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η Λαϊκή επιτροπή Θερμαϊκού.
20 Ιανουαρίου: Ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη δημοτική αρχή, μετά από νέο θανατηφόρο ατύχημα, για τον δρόμο-Καρμανιόλα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, τον πιο επικίνδυνο σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης 
21 Ιανουαρίου: Έκκληση της «Συμπολιτείας» στον δήμαρχο Θερμαϊκού να παραμένει ανοιχτός όλη τη νύχτα κάποιος χώρος φιλοξενίας των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη στέγασης, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.
22 Ιανουαρίου: Τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για να δοθεί τέλος στους βανδαλισμούς που σημειώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, ζήτησε ο δήμος Θερμαϊκού.
23 Ιανουαρίου: Η «συμπολιτεία», με αφορμή την χιονόπτωση, καταγγέλει ως επιζήμια, τη σύμβαση «Διαβαθμικής Συνεργασίας» που υπέγραψε η διοίκηση Μαυρομάτη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
23-24 Ιανουαρίου: Η μαύρη κωμωδία «Πρεμιέρα» του Γιώργου Οικονομίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βασιλειάδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000
24 Ιανουαρίου: Παρανάλωμα του πυρός, έγινε μονοκατοικία στη Νέα Μηχανιώνα, στην οδό 25ης Μαρτίου. Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το σπίτι και όλα τα υπάρχοντα που βρισκόταν μέσα σ’ αυτό.
25 Ιανουαρίου: Ένοπλη ληστεία στους Νέους Επιβάτες, σε ιδιοκτήτη καταστήματος ΠΡΟ-ΠΟ από δύο άντρες που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους,  του απέσπασαν το ποσό των 1.000 ευρώ.
25 Ιανουαρίου: Διανομή φρέσκων ψαριών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας.
26 Ιανουαρίου:  Αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους, συγκεντρώνονται στα Πράσινα Φανάρια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους αγρότες.
27 Ιανουαρίου: Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο, Γιάννη Μαυρομάτη από το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, για την προσφορά διαφόρων ειδών από τον Δήμο.
29 Ιανουαρίου: Την αναλγησία της δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού, όσον αφορά το άγριο χαράτσωμα των πολιτών με τα δημοτικά τέλη, τα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
29 Ιανουαρίου: Επιτυχία, σημειώνει η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, στην οικογενειακή ταβέρνα «Ανέστης» των Νέων Επιβατών.
30 Ιανουαρίου: Εκδήλωση βράβευσης στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής των μαθητών που πρώτευσαν.
31 Ιανουαρίου: Κύκλωμα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη, εξαρθρώνει η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα και κατάσχοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών ουσιών.

Φεβρουάριος
1 Φεβρουαρίου: Ανακοινώνεται ότι σε δύο αίθουσες του Δήμου Θερμαϊκού, σε Νέα Μηχανιώνα και Νέους Επιβάτες, θα εγκατασταθεί το Εργαστήρι Ενεργοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη.
3 Φεβρουαρίου: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με έρευνα-φάντασμα που δημοσίευσε στην προπαγανδιστική δημοτική εφημερίδα η διοίκηση Μαυρομάτη,  εμφανίζοντας τους δημότες του Θερμαϊκού να είναι ….κατενθουσιασμένοι και ευτυχισμένοι (!) με το έργο της δημοτικής αρχής
4 Φεβρουαρίου: Κλειστό, μένει το Δημαρχείο Θερμαϊκού, καθώς επίσης όλες οι άλλες υπηρεσίες του δήμου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό.
5 Φεβρουαρίου: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ζητούν για μία ακόμη φορά από τη διοίκηση Μαυρομάτη την αποχώρηση του Δήμου από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, θεωρώντας εξωφρενικό το ποσό των 110.000 ευρώ που καταβάλλεται κάθε χρόνο.
9 Φεβρουαρίου: Αναφορικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το έτος 2015 η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τονίζει σε ανακοίνωσή της «Αντί για την αντιστροφή προς τα εμπρός, που υπόσχονταν προεκλογικά, βλέπουμε τη διοίκηση Μαυρομάτη να έχει επιβιβαστεί σε ένα όχημα που τρέχει συνεχώς με την όπισθεν».
13 Φεβρουαρίου: Η «Λαϊκή Ενότητα Θερμαϊκού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση Μαυρομάτη ενώ διακηρύττει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική, την ίδια ώρα ιδιωτικοποιεί μέρος της καθαριότητας και χαρατσώνει τους δημότες μέασα από τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ.
14 Φεβρουαρίου:  Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καταγγέλει ότι η διοίκηση του δήμου και η τουριστική της επιχείρηση (ΤΕΘ Α.Ε.) δεν έκαναν καμία ενέργεια για  συμμετοχή στις πέντε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ισάριθμες πρωτεύουσες χωρών της περιοχής.
17 Φεβρουαρίου: Η διοίκηση Μαυρομάτη αποφάσισε να προσλάβει μόνο έξι άτομα, ως τακτικό προσωπικό για την κάλυψη κενών θέσεων, αγνοώντας την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού που υποδεικνύει την πρόσληψη 16 υπαλλήλων.
18 Φεβρουαρίου: Αποκαλύπτεται ότι  ο «προσωρινός» εδώ και πάνω από 20 χρόνια ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας, γίνεται μεθόδευση από τη διοίκηση Μαυρομάτη να μετατραπεί σε μόνιμο.
19 Φεβρουαρίου: Εξαρθρώνεται από τις αστυνομικές αρχές σπείρα έξι νεαρών ατόμων που είχε «ρημάξει» στην κυριολεξία, τα καταστήματα του δήμου Θερμαϊκού, κυρίως της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.
20 Φεβρουαρίου: Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, με το πειραματικό κιθαριστικό σύνολο «Guitar Heroes» και Φιλαρμονική.
21 Φεβρουαρίου: Την ανάγκη να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας σε διημερίδα, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
24 Φεβρουαρίου: Περισσότεροι από  20 τόνοι τροφίμων σε συνολικά 1.250 δικαιούχους  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής για Απόρους» (ΤΕΒΑ) διανεμήθηκαν από το δήμο Θερμαϊκού.
25 Φεβρουαρίου: Tη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης, για την κάλυψη των συνδημοτών που έχουν άμεση ανάγκη, ζητάει με επιστολή της προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
26 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στο διατηρητέο Καφέ-Εστιατόριο «1930», στη Νέα Μηχανιώνα για τα δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της.
26 Φεβρουαρίου: Κοπή Βασιλόπιτας από τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΑΝΑΤΟΛΗ».
27 Φεβρουαρίου: Μία ακόμη δημοτική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, αυτή της αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών δέντρων, εκχωρείται στους εργολάβους από τη διοίκηση Μαυρομάτη.

Μάρτιος
1 Μαρτίου: Με αφορμή το διεθνές κύπελλο Τραμπολίνο, που οργάνωσε ο «Αίας» Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή δεκαπέντε αθλητικών σωματείων από  την Ελλάδα και πέντε συλλόγων από τη γειτονική Βουλγαρία, η «Συμπολιτεία» ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής. 
1 Μαρτίου: Κατεπείγουσα συζήτηση του προσφυγικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ζήτησε η «Συμπολιτεία», με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προτείνοντας ταυτόχρονα τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία θα συντονίσει το έργο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες.
2 Μαρτίου: Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη να μην ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης
2 Μαρτίου: Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με οδηγίες της δημοτικής αρχής, ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να πάρουν μέρος σε εκδήλωση ασφαλιστικής εταιρείας για να διαφημίσει τις υπηρεσίες της στους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου Θερμαϊκού.
3 Μαρτίου: Την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρομάτη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
4 Μαρτίου: Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, η οποία θα συντονίσει το έργο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, αποδεχόμενο την πρόταση που διατύπωσε η «Συμπολιτεία».
4 Μαρτίου: Σε μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας.
7 Μαρτίου: Η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Golden Star της Περαίας, με πρωτοβουλία της Λέσχης Ανάγνωσης Θερμαϊκού, το νέο της μυθιστόρημα Το φαράγγι. 
8 Μαρτίου:  H Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών σε νηπιαγωγεία και σχολεία.
8 Μαρτίου: Από έναν απολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, προκύπτει ότι στη διάρκεια του  2015 δεν αγοράστηκε ούτε ένα βιβλίο από το δήμο Θερμαϊκού για τις τρεις δημοτικές  βιβλιοθήκες, ενώ από τα 132 νέα βιβλία, τα 74 δωρίστηκαν από Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τη Βουλή των Ελλήνων.
9 Μαρτίου: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη θαλάσσια συγκοινωνία.
10 Μαρτίου: Συνέρχεται στην πρώτη και μοναδική συνεδρίαση η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Θερμαϊκού για τους πρόσφυγες και καταλήγει σε απόφαση για την άμεση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.
11 Μαρτίου: Οι τέσσερις Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θερμαϊκού) θέτουν σε λειτουργία την εφαρμογή anakyklosi anThess, η οποία είναι διαθέσιμη για smartphones, κινητά τηλέφωνα και tablets.
12 Μαρτίου: Ανακοινώνεται η τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ν.ΜΗχανιώνας
13 Μαρτίου:  Από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού Α.Ε, σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι η κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου βελτιώθηκε αισθητά τα τελευταία 20 χρόνια.
16 Μαρτίου: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αποχωρούν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τη νέα προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη για τη φίμωσή τους στη συζήτηση του θέματος για το προσφυγικό.
17 Μαρτίου: Πολυμελής αποστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», μεταβαίνει στην Ειδομένη, για να βοηθήσει στο έργο της συσκευασίας και διανομής φαγητού προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.
17 Μαρτίου: Με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) Θερμαϊκού, που ψήφισε η δημοτική αρχή, διαιωνίζεται το ξεπούλημα της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας στους εργολάβους.
18 Μαρτίου: Σειρά διαλέξεων για την πρόληψη της σχολικής βίας, οργανώνουν η αντιδημαρχία Παιδείας και η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας.
19 Μαρτίου: Όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού το 42,4% του χρόνου ομιλιών καταλαμβάνουν οι δηλώσεις του δημάρχου Μαυρομάτη, ενώ αφιερώνεται μόλις το 9% για τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
20 Μαρτίου: Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη κατηγορεί τη διοίκηση Μαυρομάτη ότι «Θέλετε να κλείσετε τα μικρόφωνα στην αντιπολίτευση και  να κάνετε συμβούλια μόνοι σας με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης».
20 Μαρτίου: Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό, οργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού στο ΚΑΠΠΑ 2000, με ομιλητές τον Γιώργο Ρωμανιά και την Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
21 Μαρτίου: Αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα ότι το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται για γενικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.
22 Μαρτίου: Οργανώνεται η 2η κατά σειρά αποστολή εθελοντών της «Συμπολιτείας» στην Ειδομένη για την υποβοήθηση του έργου των ανθρωπιστικών οργανώσεων, κυρίως σε θέματα συσκευασίας και διανομής ζεστού φαγητού.

23 Μαρτίου: Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Θερμαϊκού με 10 συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

23 Μαρτίου: Αρχίζει στα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση της Διαπαραταξιακής Συντονιστικής Επιτροπής και μετά από πρόταση της «Συμπολιτείας».

23 Μαρτίου: Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Θερμαϊκού, συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό την αποστολή της στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

24 Μαρτίου: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού κατηγορεί τους διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού ότι προσπαθούν διαρκώς «να αποπροσανατολίσουν, να  μπερδέψουν, να  δημιουργήσουν σύγχυση, να απαγορεύσουν, να  παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο».

24 Μαρτίου: Ένα δεύτερο φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώθηκε από 11 σχολικές μονάδες (δημοτικά - νηπιαγωγεία) του Δήμου Θερμαϊκού, παραδόθηκε στην αποθήκη 9, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να διατεθεί στους πρόσφυγες.
24 Μαρτίου: Αντιπροσωπεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», είχε συνάντηση με την  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά, για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων.
25 Μαρτίου: Λαμπρός εορτασμός με παρελάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού για τον εορτασμό της Εθνεγερσίας του 1821.
26 Μαρτίου: Με απόφαση της δημοτικής αρχής, επιβάλλεται «ανταποδοτικό τέλος» τριών ευρώ για κάθε δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς.
28 Μαρτίου: Στην ανακύκλωση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού και λαμπτήρων, προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού σε  συνεργασία και με την υποστήριξη της  Εταιρίας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» .
29 Μαρτίου: Έντονες αντιδράσεις στη Ν. Μηχανιώνα από την προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη να αδειοδοτηθεί για να λειτουργήσει ως καφέ-μπαρ, ένα  παροπλισμένο σκάφος.
29 Μαρτίου: Ο δήμος Θερμαϊκού αντιδρά στην απόφαση του δήμου Θέρμης  να παραχωρηθεί στα Τσαΐρια μια έκταση που του ανήκει, στα «σύνορα» με τον Δήμο Θερμαϊκού, ώστε να δημιουργηθεί εκεί καταυλισμός προσφύγων.
30 Μαρτίου: Η «Συμπολιτεία» αποκαλύπτει στο δημοτικό συμβούλιο ότι η διοίκηση Μαυρομάτη ήταν αυτή που πρότεινε να δοθούν τα «Τσαίρια» για τη φιλοξενία προσφύγων.
30 Μαρτίου: Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» παραιτούνται από τα αξιώματα που κατείχαν στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, σαν ύστατη ενέργεια διαμαρτυρίας κατά των μεθοδεύσεων της διοίκησης Μαυρομάτη εις βάρος τους.

31 Μαρτίου: Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» με άρθρο του καταγγέλει το όργιο παραπληροφόρησης στην Επανομή από παπαγαλάκια της διοίκησης, ότι «ο Κουζινόπουλος θέλει να μας φέρει τους πρόσφυγες», ενώ την ίδια ημέρα, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κατηγορεί δημάρχους ότι κρύβονται και «σφυρίζουν αδιάφορα» στο θέμα των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.