Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Συνέλευση ΡΕΚΚ: «Καλύτερα, δε γινόταν!»

Με τη φράση «Καλύτερα, δε γινόταν!», αποτίμησαν την μέχρι τώρα δραστηριότητα της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης, που μετείχαν στη συνέλευση της, η οποία έγινε την Κυριακή, στο «Θεατράκι της Οδού Χηλής».

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, το επίπεδο του διαλόγου πολύ υψηλό με παρατηρήσεις, ερωτήσεις, παρεμβάσεις και προτάσεις  από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη και τους φίλους της δημοτικής κίνησης.
Ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης παρουσίασε την εισήγηση του απερχόμενου συντονιστικού, η οποία με τροποποιήσεις, έγινε δεκτή από τη Συνέλευση.
Όπως είπε στην εισήγησή του ο Μ.Λαμτζίδης, η ΡΕΚΚ λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα με συλλογικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες. Και αναφορικά με τη δραστηριότητα της παράταξης σημείωσε:
«Η ΡΕΚΚ δημιουργήθηκε , μέσα από επίπονες διεργασίες,  πολύ μικρό  χρονικό διάστημα πριν τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση, και, στη συνέχεια, «ρίζωσε» στην τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα.
Λειτούργησε προωθητικά ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις ως προγραμματική αντιπολίτευση προδιαγράφοντας ένα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του Δήμου σε σχέση με αυτό που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση.
Διασφάλισε την παρουσία εκπροσώπων της σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς.
Κινήθηκε με εξωστρέφεια παρεμβαίνοντας σε όλα τα μεγάλα – ευρύτερης εμβέλειας (προσφυγικό, αστικές συγκοινωνίες, παραλιακό μέτωπο) και τα μικρά –τοπικής εμβέλειας – ζητήματα , όπως αυτά καταγράφονται μέσα από τα Δελτία Τύπου, τις συνεντεύξεις, τις παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς».
Αναφερόμενος στη δημοτική αρχή, παρατήρησε ότι είναι κατά βάση συνέχεια της αρχικής, της εποχής Θρασύβουλου Λαζαρίδη και την κατηγόρησε ότι λειτουργεί και συμπεριφέρεται με «καθεστωτική νοοτροπία» ταυτίζοντας το Δήμο με τον εαυτό της.

 Στη συνέχεια, έγινε η εκλογή του νέου 17μελούς Συντονιστικού Συμβουλίου, το οποίο θα αναλάβει να συνεχίσει από εδώ και πέρα το έργο της ΡΕΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.