Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Χιονίζει και πάλι στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού

Χάρτης με τις περιοχές όπου σημειώνονται και σήμερα χιονοπτώσεις
Nέες χιονοπτώσεις αναμένονται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να σημειωθούν και σήμερα Τετάρτη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και όλη τη Μακεδονία, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα. Στην περιοχή του Θερμαϊκού, άρχισε να χιονίζει και πάλι εδώ και λίγη ώρα.

Πιο αναλυτικά περιμένουμε:
  • Πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Τονίζεται ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά, θα εκδηλωθούν
 βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού ενώ ταυτόχρονα θα ανέβει σταδιακά και η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος αποσταθεροποίησης του υπάρχοντος στρώματος χιονιού
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 2, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 2 βαθμούς, στην Ήπειρο -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς. Η χιονόπτωση στην περιοχή του Θερμαϊκού, που άρχισε ήδη, αναμένεται να κορυφωθεί λίγο πριν το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.