Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ερωτήματα για την απομάκρυνση των ογκωδών του Θερμαϊκού

Ασάφειες που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, υπάρχουν με την απομάκρυνση των ογκωδών απορριμμάτων που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου στο δήμο Θερμαϊκού, ενώ ο Δήμος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του επιβληθούν πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς η εναπόθεση αυτών των υλικών γίνεται σε χώρους μη αδειοδοτημένους.

Αντιδράσεις δημάρχων για το χαράτσι του ΦΟΔΣΑ στα σκουπίδια

Έντονα αντέδρασαν Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας να αυξήσει υπερβολικά το τέλος-συνδρομή που πληρώνουν οι Δήμοι για την εναπόθεση των σκουπιδιών τους στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Νέος γύρος ανακρίσεων για παράνομες κτηματογραφήσεις σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Άλλος ένας γύρος ανακρίσεων για τις κτηματογραφήσεις σε δήμους της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη, αυτή τη φορά για τα όσα συνέβησαν στον πρώην δήμο Βασιλικών, καθώς απολογήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια εγκλημάτων διαφθοράς ο πρώην δήμαρχος Χρ. Βαγγέλης και ακόμη δέκα μέλη, του τότε δημοτικού συμβουλίου, που ενέκριναν τη συνέχιση των έργων.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πολεμικός ανταποκριτής Γιώργος Γεωργιάδης

Στερνό κατευόδιο στον πολύ καλό φίλο, εξαίρετο δημοσιογράφο και βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή, Γιώργο Γεωργιάδη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ηλικία 62 ετών, δίνοντας την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Προσλήψεις προσωπικού στη Βόρεια Ελλάδα

Προσλήψεις προσωπικού για τη βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσαν διάφοροι φορείς, οργανισμοί και δήμοι και συγκεκριμένα η ΔΕΗ, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Πολυγύρου και η Σχολή Πυροσβεστών. Αναλυτικά:

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

«Καπέλο» 90.000 ευρώ από τον ΦΟΔΣΑ στο δήμο Θερμαϊκού

«Καπέλο» 90.000 ευρώ, βάζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στο δήμο Θερμαϊκού για το έτος 2017, αυξάνοντας την ετήσια συνδρομή που πληρώνει ο Δήμος κατά 25%. Τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν μία σειρά έργα καθαριότητας που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν με αυτό το ποσό και κυρίως ο ηλεκτροφωτισμός των οδών 25ης Μαρτίου, Ν.Βότση και 28ης Οκτωβρίου.

To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού για την κοινωφελή εργασία


Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιχορηγεί το Δήμο Θερμαϊκού για τη χρηματοδότηση του έργου «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για τα πανάκριβα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα οποία η δημοτική αρχή Μαυρομάτη επιμένει και φέτος να τα διατηρεί σε ιδιαίτερα υψηλά για τα βαλάντια των δημοτών επίπεδα των 100 ευρώ το μήνα.

Περίπου 300.000 ευρώ για σταμπωτά στα ΚΑΑΥ !

Κοντά στα 300.000 ευρώ, κόστισε το έργο διάνοιξης και ανάπλαση του χώρου μπροστά στα ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας. Ένα έργο που ήταν απαραίτητο για την περιοχή, πλην όμως με τόσα πολλά χρήματα που διατέθηκαν, θα μπορούσαν, αντί για σταμπωτά, να διορθωθούν πολλοί δρόμοι και να καλυφθούν πολλές από τις χιλιάδες τεράστιες λακκούβες που υπάρχουν στην γύρω έκταση, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.  

Βρέθηκε ο δράστης ληστειών σε τράπεζες της Καλαμαριάς το 2008

Στα χέρια της Αστυνομίας, έπεσε ένας από τους δράστες ληστειών που είχαν σημειωθεί σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά, μετά την επαναξιολόγηση του προανακριτικού υλικού και τις εργαστηριακές εξετάσεις ταυτοποίησης βιολογικού υλικού στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.  

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Απαλλάχθηκαν διαδηλωτές κατά των μεταλλείων χρυσού

Το εφετείο Θεσσαλονίκης  με απόφασή του απάλλαξε σήμερα τρεις διαδηλωτές της κινητοποίησης του Οκτωβρίου του 2012, στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. 

Αποχώρηση από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ζήτησε η αντιπολίτευση

Ως υπερασπιστής του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, όταν για πολλοστή φορά τέθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» των θέμα των αδέσποτων ζώων που έχουν καταντήσει μάστιγα στην περιοχή.

Εργατικό ατύχημα στην Επανομή σε έργο της ΔΕΥΑΘ

Φωτο αρχείου
Εργατικό ατύχημα, συνέβη στην Επανομή και ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ διέτρεξε κίνδυνο και ένας ακόμη συνάδελφός του που εργάζονταν μαζί σε όρυγμα της Αποχέτευσης Επανομής.

Δωρεάν Τέστ-ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας

Δωρεάν εξέταση τέστ ΠΑΠ σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 25 έως 65 ετών διενεργείται στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας με τη συνδρομή και τη συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού. 

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Έντονη κριτική για το φτωχό και μίζερο Τεχνικό Πρόγραμμα

Σφοδρή επίθεση, δέχθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, αργά το απόγευμα της Τετάρτης για το «κουτσουρεμένο» Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, έτους 2017, όταν αυτό ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση.

Συντήρηση στη δημοτική αγορά της Επανομής

Στη συντήρηση του κτιρίου δημοτικής αγοράς Επανομής προχώρησε ο δήμος Θερμαϊκού. H παλαιότητα του κτηρίου (35 χρόνων), σε συνδυασμό με τις χρήσεις των ενοικιαζόμενων καταστημάτων και το γεγονός ότι δεν είχε γίνει συντήρηση από ανεγέρσεώς του, κατέστησαν αναγκαία την ανακαίνιση και την επισκευή του.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης έτους 2017

Τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το επόμενο έτος 2017, παρουσίασαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Ρανέλλα στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κατά πλειστηριασμών

Συγκέντρωση και σήμερα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν στις 3:30 μ.μ. πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, κι ενώ οι  συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν εκ νέου αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών,  διενεργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Νέα Κρήνη: Απέραντος σκουπιδότοπος η παραλία της

Η Καλαμαριά, μία από τις πιο όμορφες και κοσμοπολίτικες περιοχές της πόλης, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Στην παραλία της Νέας Κρήνης οι εικόνες που αποτυπώνονται είναι ενδεικτικές: σακούλες, πλαστικά και υλικά μη βιοδιασπώμενα έχουν κατακλύσει την ακτή.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

H απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το περίφημο χαλκευμένο «Σύμφωνο» στο Λιβάδι του Χορτιάτη

Το περίφημο "Σύμφωνο Λιβαδίου", που αποδείχτηκε μια καλοστημένη προβοκάτσια
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Σε μία εκδήλωση που έγινε πριν λίγα χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ρωτήθηκα από έναν από τους ακροατές γιατί ο ΕΛΑΣ άφησε τους Γερμανούς να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου 1944 ανενόχλητοι, χωρίς μάχη. Και αναρωτήθηκε: «Μήπως εξαιτίας του συμφώνου που είχε υπογραφεί στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης μεταξύ των Γερμανών και του ΕΛΑΣ»; 

H Θεσσαλονίκη θυμάται τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέϊτενλικ, στη Σταυρούπολη, είναι θαμμένοι χιλιάδες νεκροί στρατιώτες
Κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέϊτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και της λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Καμήλαλης

Απώλεια για τη δημοσιογραφική οικογένεια, ο θάνατος του εκλεκτού δημοσιογράφου Γιάννη Καμήλαλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

"Ξεσκονίζονται" τα οικονομικά του αμαρτωλού ΟΑΣΘ

«Φύλλο και φτερό» κάνουν ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών τα οικονομικά και τις συμβάσεις του ΟΑΣΘ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αφορμή για την οποία στάθηκε το πολυήμερο «χειρόφρενο» που τράβηξαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δήμος Θερμαϊκού: Ζητούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με τεράστιες προσαυξήσεις, ακόμη και από πεθαμένους!

Σε… φορομπηχτικό μηχανισμό, μετέβαλε η διοίκηση Μαυρομάτη τον Δήμο Θερμαϊκού, αξιώνοντας υπερβολικές προσαυξήσεις από δημότες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστέρησαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο. Ενώ οι υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, έφτασαν στο σημείο να ζητούν την εξόφληση καθυστερούμενων ακόμη και από … πεθαμένους.

Πλέον των 148 τα κτήρια που έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου στο δήμο Θερμαϊκού

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ζημιές που υπέστησαν κτήρια στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, από τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, περιέχονται σε έγγραφο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος, στην οποία ανατέθηκε από τα αρμόδια υπουργεία η σχετική έρευνα.

Συμπαράσταση στα παιδιά Ρομά του «Φάρου του Κόσμου»

Εκπρόσωποι της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, με επικεφαλής τη Διευθύντρια του γραφείου της Υφυπουργού, κα Στέλλα Ευθυμιάδου, επισκέφτηκαν σήμερα το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ «Φάρος του Κόσμου» και το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ από απόψε

Έκτακτο δελτίο, εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι, προειδοποιώντας ότι αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. 

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής

Πανηγυρική -επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του  Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα που φέρει τιμητικά το όνομά του (Αίθουσα Φίλων Μουσικής) του ΜΜΘ.

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν όλη αυτή την εβδομάδα, από σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Οι εργασίες γίνονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση θα γίνει  στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1.

Τι ισχύει στους Δήμους της Θεσσαλονίκης για τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα ακριβά τροφεία στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού, ψάξαμε και βρήκαμε στοιχεία σχετικά με το τι συμβαίνει στους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν πλήρως την εκτίμηση ότι ο δήμος μας είναι ο δεύτερος πιο ακριβός Δήμος στο θέμα αυτό, επιβάλλοντας δυσβάστακτο βάρος στους γονείς των παιδιών σε περίοδο κρίσης, φτώχειας και ανέχειας.

ΠΕΣΔΑ: Δημόσια και αποκεντρωμένη διαχείριση ή επαναφορά του συγκεντρωτικού μοντέλου που οδηγεί στην καύση?

Από παλιότερες αντιδράσεις των κατοίκων για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας
Του Γιάννη Γρηγοριάδη
Το προηγούμενο μοντέλο  διαχείρισης απορριμμάτων με τα μονοψήφια ποσοστά ανακύκλωσης και την σχεδόν ανύπαρκτη κομποστοποίηση, αποτυπώθηκε στην περιοχή μας (Κεντρική Μακεδονία) με τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Κεντρ.Μακεδονίας) του 2005.

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη, στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής, ο πρώτος νεκρός Έλληνας πυροσβέστης

Κάθε χρόνο στις 12 Νοεμβρίου, τιμώνται οι πεσόντες άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε το 2006, σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την καλύτερή του χρονιά «ζει» το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

«Από το 2010, φέτος το αεροδρόμιο «Μακεδονία» «ζει» την καλύτερή του χρονιά σε επίπεδο τουριστικής κίνησης», τόνισε  ο γενικός διευθυντής του αερολιμένα, Αχιλλέας Τοπούζας, μιλώντας από το βήμα του 11ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Δωρεάν ιατρικές μετρήσεις στο δήμο Θερμαϊκού

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους δημότες του διοργανώνει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής».

Εμπορευματοποίηση σκουπιδιών με το ΠΕΣΔΑ Κ.Μακεδονίας

Κάτω από τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε τις τελευταίες ημέρες «πράσινο φως» στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΣΔΑ). Ένα σχέδιο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων.