Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Οι μεγάλες φουρτούνες στο Δήμο Θερμαϊκού και η υποκρισία της δημοτικής αρχής

του Πάνου Ζέρβα
Μεγάλες φουρτούνες στο Δήμο Θερμαϊκού, επειδή επιλέχτηκε η περιοχή "Τσαϊρια" (που ανήκει στο Δήμο Θέρμης, παρεμπιπτόντως) για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ο αξιότιμος σύμβουλος κύριος Μουσσάς

Οι απίστευτες συνομιλίες που κατέγραψε ο «Κοριός» της ΕΛ.ΑΣ
Ακόμη και στον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απλώσει τα πλοκάμια του ο δημοσιογράφος Τάκης Μουσσάς, που κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να αποσπά κρατικό χρήμα από τις διαφημίσεις.

Αποκάλυψη: Ποιος πρότεινε την ιδέα για τα Τσαίρια ;

Αεροφωτογραφία της περιοχής Τσαίρια. Η δεξιά πλευρά υπάγεται στο δήμο Θέρμης,
η αριστερή πλευρά στο δήμο Θερμαϊκού, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ποιος πρότεινε τη δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Τσαίρια; Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιόν ανήκει η πατρότητα της ιδέας αυτής και πόσο έχουν δίκαιο να ξιφουλκούν δήμαρχοι και πρόεδροι και άλλοι κατά μιας αναμενόμενης απόφασης, η οποία σημειωτέον δεν έχει μέχρι στιγμής επισήμως ανακοινωθεί.

Δήμος Θερμαϊκού: Τώρα χαράτσι και στα ... τετράποδα !

Σαν να μην έφτανε που οι δημότες του Θερμαϊκού πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έρχεται τώρα η διοίκηση Μαυρομάτη, συνεχίζοντας τη φορομπηχτική της πολιτική,  να επιβάλει χαράτσι και στα … τετράποδα !

ΡΕΚΚ: Να καταργηθεί η εξέδρα για τους «επίσημους»

Από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καλαμαριά
Την ανάγκη να καταργηθεί η εξέδρα που σε κάθε παρέλαση για εθνική επέτειο στήνει ο Δήμος Καλαμαριάς για τους «επίσημους», επισήμανε η Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Καλαμαριάς.

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 27  Μαρτίου 2016 η ώρα και η αλλαγή αυτή, με τη θερινή πλέον ώρα, θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

«Μαθήματα Δημοκρατίας» για μαθητές στο Δήμο Καλαμαριάς

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς θα καταλάβουν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι – μαθητές, τριών σχολείων της Καλαμαριάς, των 1ου, 6ου και 9ου Γυμνασίων, στο πλαίσιο της δράσης  «Ημέρες Δημοκρατίας».

Αγωνιώδεις προσπάθειες εξεύρεσης χώρων για τους πρόσφυγες

Αγωνιώδεις είναι πλέον οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν νέοι κατάλληλοι χώροι όπου μπορούν να στηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, λόγω της συνεχιζόμενης έλευσής τους, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο χάρτη των υπό διαμόρφωση κέντρων στη Θεσσαλονίκη εντάσσονται οι δήμοι Λαγκαδά, Βόλβης και Θέρμης.

Δήμος Θέρμης: Ανυπόστατες οι καταγγελίες για την Coca – Cola

Ανυπόστατα και ψευδή, κινούμενα μακράν της πραγματικότητας με σκοπό να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς είναι όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, σχετικά με τη στάση του δημάρχου Θέρμης προς τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της CocaCola, στη Νέα Ραιδεστό.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης αποφασίζει τη Δευτέρα για τα Τσαίρια

To δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου, προκειμένου να δώσει την έγκρισή του, για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Τσαίρια, δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ, σε ένα χώρο 300 έως και 700 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο Θέρμης. Έντονα αντέδρασε με την επιλογή αυτή, για τους δικούς του λόγους, ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Επαφές της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για το πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας

Η Γεν. Γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά
Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Συντονιστικού της δημοτικής παράταξης, ζήτησε και είχε συνάντηση με την ευρισκόμενη στη Θεσσαλονίκη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά, για να πληροφορηθεί λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Βοήθεια στους πρόσφυγες από 11 σχολεία του Θερμαϊκού

Ένα δεύτερο φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώθηκε από 11 σχολικές μονάδες (δημοτικά - νηπιαγωγεία) πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού, παραδόθηκε σήμερα στην αποθήκη 9, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να διατεθεί στους πρόσφυγες.

Προσωρινή η αποχώρηση των εθελοντών από την Ειδομένη

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα "επί το έργον" στην Ειδομένη
Προσωρινή, για λόγους ασφαλείας του προσωπικού, ήταν η αποχώρηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την Ειδομένη, λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικράτησε στον πρόχειρο καταυλισμό, όπως δήλωσε ο Συντονιστής της ομάδας των εθελοντών γιατρών στη Ειδομένη, Αντώνης Ρήγας.

Τι έλεγε ως αντιπολίτευση πριν 5 χρόνια ο κ.Μαυρομάτης για το δημοτικό συμβούλιο και τι πράττει σήμερα ως διοίκηση

Μαυρομάτης: «ενώ προβλέπεται χρόνος ομιλίας για τους εισηγητές της διοίκησης του δήμου, δεν προβλέπεται ανάλογος χρόνος για τους εισηγητές της αντιπολίτευσης».
Το τότε προεδρείο που είχε ψηφίσει το 2011 τον δημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011. Πριν 5 ακριβώς χρόνια. Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, σε μία ιστορική του συνεδρίαση, ψηφίζει ομόφωνα, με τη συγκατάθεση όλων των πτερύγων του Δήμου, έναν απόλυτα δημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας, που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Τι συμβαίνει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του ίδιου Δήμου; Θα το δούμε παρακάτω.

Οι πρόσφυγες στο στόχαστρο και το ISIS στο απυρόβλητο;

Τα φληναφήματα για “κλειστά σύνορα” και “πόλεμο των πολιτισμών” αφήνουν αλώβητο το φασιστικό Ισλαμικό Κράτος και τους πάτρονες του

του Βαγγέλη Δεληπέτρου*
Πάνω στην τραγωδία των Βρυξελλών έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται ένα πολυπαραγοντικό πολιτικό παιχνίδι. Και δεν είναι διόλου ευοίωνο ότι η θεωρητικά Ενωμένη Ευρώπη αντί να σπεύδει να διερευνήσει τρόπους ενιαίας αντιμετώπισης του προβλήματος , αντί να επανεξετάσει την πολιτική της, και γιατί όχι να διερευνήσει αυτοκριτικά τη μέχρι τώρα πορεία της, εμφανίζεται ανίκανη για στοιχειωδώς κινήσεις με προοπτική.

Ξεκίνησε πρόγραμμα για άνεργους άνω των 50 ετών

Ξεκίνησε σήμερα στις 10:00 το πρωί, η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. 

Παρουσίαση του μονοθέσιου ART-16 από την ομάδα του ΑΠΘ

Τα μηχανολογικά σχέδια του νέου της μονοθέσιου, ART-16, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και πρόκειται να συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς το προσεχές καλοκαίρι, θα παρουσιάσει η ομάδα Aristotle Racing Team του ΑΠΘ, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 19.30, στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στη Θεσσαλονίκη.

To ΠΑΜΕ καταγγέλει το δήμαρχο Θέρμης για το θέμα της Coca – Cola

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος, όπως αναφέρει, προχωρά σε δίωξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στην «Coca – Cola».

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Η ΠΑΕ Ηρακλής βοηθάει άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης

Σε μία εποχή που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο χουλιγκανισμός, η βία και ο τυφλός οπαδικός φανατισμός, μας γεμίζει αισιοδοξία η ενέργεια της ΠΑΕ Ηρακλής, να  προσφέρει βοήθεια και σε 50 άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, μέσω της ομάδας εθελοντών της «Αρωγής», μετά από ανάλογη κίνηση που είχε κάνει και για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Μαθητές του Θερμαϊκού προσφέρουν για τους πρόσφυγες

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων καθώς και Νηπιαγωγείων του Δήμου Θερμαϊκού, συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό την αποστολή της στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο οποίος από την Έδεσσα όπου βρέθηκε για να τελέσει τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τόνισε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα, καθώς μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη, υπονοώντας τη στάση άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Μουζάλας:«Φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη»

O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στον Alpha εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους παιδιά προσφύγων ή μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, ενώ την ίδια ώρα η UNICEF ανακοίνωνε ότι 40% των εγκλωβισμένων σήμερα στην Ελλάδα, είναι παιδιά.

H «Λαϊκή Συσπείρωση» μαστιγώνει τη διοίκηση Μαυρομάτη

Τις μεθοδεύσεις της διοίκησης Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλοντας ότι οι διοικούντες προσπαθούν διαρκώς «να  αποπροσανατολίσουν,  να  μπερδέψουν,  να  δημιουργήσουν  σύγχυση,  να  απαγορεύσουν,  να  παρουσιάσουν  το  άσπρο  μαύρο».

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο δήμο Θερμαϊκού

Άρχισε και συνεχίζεται στα οκτώ ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση της Διαπαραταξιακής Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά από πρόταση που διατύπωσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Πεινασμένοι έμειναν σήμερα οι πρόσφυγες στην Ειδομένη - Καζάνι που βράζει ο καταυλισμός

Από τη σημερινή συγκέντρωση προσφύγων στις γραμμές του τρένου
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Καζάνι που βράζει, είναι πλέον ο πρόχειρος προσφυγικός καταυλισμός στην Ειδομένη, καθώς το πολυήμερο κλείσιμο των συνόρων από τις αρχές της ΠΓΔΜ, αυξάνει κάθε ώρα που περνάει τα αισθήματα απελπισίας και οργής που διακατέχουν τους 13.500 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εδώ. Και οι οποίοι βλέπουν να εξανεμίζονται οι ελπίδες προώθησής τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» σχετικά με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Θερμαϊκού

Ο "προσωρινός" εδώ και 22 χρόνια ΣΜΑ Μηχανιώνας
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ένα από τα σοβαρά θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν, ήταν, 17ο στη σειρά, η έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Θερμαϊκού, για το οποίο η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είχε ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη μελέτη, με συγκεκριμένες προτάσεις για το έργο της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων της περιοχής.

Μπουτάρης: Μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών, υπάρχει μεταξύ των προσφύγων  που έρχονται στην χώρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  «Είναι εν δυνάμει ελληνάκια αυτά τα παιδιά. Είτε έχουν χάσει τους γονείς τους στον πόλεμο, είτε στη θάλασσα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι», είπε.

Πρώτος σε τηλεθέαση ο ALPHA, ακολουθεί το MEGA

Tην τελευταία Δευτέρα του Φλεβάρη τα στελέχη του ΑΝΤ1 έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους που περιελάμβανε «μετακόμιση» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 μεταδίδονται εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες στις 19.00, έχοντας απέναντί τους πλέον το δελτίο ειδήσεων του ALPHA και όχι εκείνο του ΜEGA όπως όταν μεταδίδονταν στις 20.00.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Για γενικό ξεπούλημα στο Θερμαϊκό ετοιμάζεται το ΤΑΙΠΕΔ;

Στον "αφρό" και πάλι το σχέδιο για την κιτς....Ντίσνεϊλαντ!
Για γενικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στο νομό Θεσσαλονίκης, κυρίως στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού, ετοιμάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, αν είναι σωστές οι πληροφορίες που επικαλείται το Voria.gr. Μεταξύ αυτών, 652 στρέμματα στα Τσαϊρια της Περαίας, 100 στρέμματα στον Ποταμό προς Ν.Ηράκλεια, 300 στρέμματα στο Αγγελοχώρι, στη μύτη του Μεγάλου Καράμπουρνου κ.α.

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από το "Δίκτυο"

Το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει είδη για τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του ΔΙΚΤΥΟΥ (Τσιμισκή 11 / 4ος όροφος) από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρες από 18.30 έως 21.30.

Έκκληση για μπιμπερό στα προσφυγόπουλα !!

Έκκληση προς νέες μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες: Στην Ειδομένη υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μπιμπερό για να δίνεται το γάλα στα μωρά των προσφύγων. Όσων τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει κι έχετε τα μπιμπερό σε αχρηστία, κάντε αυτή την προσφορά αγάπης για να μπορέσουν να τραφούν τα καταταλαιπωρημένα και πολυβασανισμένα μωράκια της προσφυγιάς. Θα έχετε κάνει μία καλή πράξη. Μην το αμελείτε !!

Δύο πρακτικά για μία συνεδρίαση του Δ.Σ. Θερμαϊκού

«Θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών» διαβεβαίωνε ο Ι.Μαυρομάτης 
πριν 18 μήνες. Σήμερα το... κάνει πράξη, φιμώνοντας την αντιπολίτευση
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο πρόεδρος του Σώματος Σ.Αδαμίδης, απαντώντας στην επισήμανση της Ντίνας Μώραλη ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της 2ας Μαρτίου είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης Μαυρομάτη, οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διακόπτοντάς την, κατά τη συνήθη τακτική του, επιχείρησε να την… «διορθώσει»:

Οικογένειες προσφύγων σε σπίτια δημοτών του Θερμαϊκού

Τουλάχιστον τέσσερις μέχρι στιγμής οικογένειες στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν για λίγες μέρες κατατρεγμένους πρόσφυγες, να τους βοηθήσουν να πλύνουν τα λασπωμένα ρούχα τους, να στεγνώσουν τα βρεγμένα από τις βροχές των προηγούμενων ημερών παπούτσια, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να γευτούν λίγο σπιτικό φαγητό, να νιώσουν και πάλι, έστω για λίγο, άνθρωποι.

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Κατασκευασμένη η "είδηση" περί δήθεν απόπειρας βιασμού 7χρονης Σύριας στην Ειδομένη

Σε έναν πρωτοφανή αγώνα να πείσουν για το πόσο «κακοί» μπορεί να είναι οι πρόσφυγες έχουν επιδοθεί από χθες τα ΜΜΕ της ξενοφοβίας, οι εκδότες των οποίων δεν διστάζουν συχνά πυκνά να εκφράζουν τις ρατσιστικές θέσεις τους ακόμη και μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τους φιλοξενούν.

Πορεία Μνήμης για το πρώτο "τρένο του θανάτου"

Με την Πορεία Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11.30 το πρωί, από την Πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων  από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το χιτλερικό στρατόπεδο Άουσβιτς, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά».

Μώραλη: «Θέλετε κλειστά τα μικρόφωνα, θέλετε συμβούλια με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης»

«Θέλετε να κλείσετε τα μικρόφωνα στην αντιπολίτευση, θέλετε να κάνετε συμβούλια μόνοι σας με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης» κατήγγειλε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, κατακεραυνώνοντας τη διοίκηση Μαυρομάτη για τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις, που οδήγησαν την περασμένη Τετάρτη τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην αποχώρηση, για πολλοστή φορά, από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εισαγγελική έρευνα για μη καταλογισμούς στο σκάνδαλο της Καλαμαριάς

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης -ύψους 2,5 εκατ. ευρώ- στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς κι ενώ έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση εννέα κατηγορούμενοι, εντούτοις φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενοι καταλογισμοί για τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.